Home
Nieuws
Voorwoord
Bestuur
Secretariaat
Gemeentediensten - algemeen
Cultuur
Senioren
Jeugd
Sport
Milieu
Stedenbouw, ruimtelijke ordening
vergunningen
verkeersongeval
Recyclagepark
algemeen
Adviesraden en commissies
OCMW
Onderwijs
Markten
Kermissen
Religie
Interactief
Gemeentelijke reglementen
Varia
Vacatures
Zoeken
Links
  Bibliotheek  
  COMEET  
 
 

Algemeen

Adres en telefoon           Openingsuren

 

Bibliothecaris : Steven Thanghe

Assistent-dienstleider : Tine Bruyneel, Goedele Calle
Administratief personeel : Kristel Migom, Sandra Van der haeghen en Wendy Mattelť


Email: bibliotheek@zelzate.be


Internetcatalogus: http://zelzate.bibliotheek.be

 

 

 BELANGRIJKE MEDEDELING in verband met renovatie van de bib (21/5 --->7/7) : klik HIER

Praktische zaken

1. Lid worden
Boeken, tijdschriften, internet raadplegen,... kan enkel als je lid bent van de bibliotheek.
Lid worden gebeurt op voorlegging van de identiteitskaart.


2. Wat kost het?
Het lidmaatschap van de bibliotheek is gratis voor iedereen. Ook het ter plaatse raadplegen van materialen, internet en het uitlenen van boeken, cdís, dvdís, taalcursussen, cd-romís, Ö is gratis.


3. Wat kan je meenemen?
Een volwassene of een adolescent kan met zijn kaart 5 boeken of tijdschriften uit de volwassenenafdeling ontlenen. Daarnaast kan je ook 5 boeken of tijdschriften uit de jeugdafdeling, 5 cdís, 5 cd-romís, 5 taalcursussen en 5 dvdís ontlenen.
Kinderen tot en met 14 jaar kunnen 5 jeugdboeken, 5 kindercdís, 5 cdromís, 5 taalcursussen en 5 dvdís uit de jeugdafdeling ontlenen.
Met je lidkaart van de bib kan je ook 2 spelletjes uit de spelotheek ontlenen.


4. Hoelang kan je iets houden?
De uitleentermijn is 3 weken. Verlenging is mogelijk, tenzij een andere lener het werk heeft gereserveerd. Je kan elk materiaal maximaal twee keer verlengen.


5. Vanaf wanneer moet je maning betalen?
Wie zonder verlenging de materialen langer houdt dan de vervaldatum betaalt maning: deze wordt berekend op elk materiaal en per dag. (enkel de dagen waarop de bibliotheek open is worden aangerekend)
Hoeveel bedraagt de maning? 10 cent per materiaal en per dag.


6. Als je iets niet vindt
Als je iets niet vindt of simpelweg niet weet waar te beginnen zoeken, vraag dan inlichtingen aan het bibliotheekpersoneel.
Ook als je een boek niet in het rek vindt dat volgens de catalogus aanwezig moet zijn, aarzel dan niet om ernaar te vragen.


7. IBL (interbibliothecair leenverkeer)
Het is mogelijk om via de bibliotheek boeken aan te vragen in andere bibliotheken. De lener betaalt voor deze dienst 1.25 euro.


8. Internet in de bibliotheek
Op deze pc's kan u ook werken op Word en Excel. Ook de databank Mediargus en de Encyclopedia Britannica zijn erop raadpleegbaar.
Om het internet in de bibliotheek te kunnen raadplegen moet je lid en minimum 12 jaar oud zijn. Het gebruik vIn de bibliotheek staan twee pc's met internettoegang die voor het publiek toegankelijk zijn.
Om redenen van privacy, beveiliging en efficiŽnt gebruik is de internettoegang beperkt tot het surfen op www met Internet Explorer. Men kan pagina's afdrukken: 0.15 euro per blad.
E-mail op het adres van de bibliotheek is niet mogelijk.
an internet is gratis. Om zoveel mogelijk personen de kans te bieden eens te surfen wordt het gebruik beperkt tot 1 uur per dag. 1 pc is reserveerbaar.


9. Wisselcollecties
Naast onze eigen collecties kunnen we u regelmatig enkele extra's aanbieden via wisselcollecties die we kunnen lenen via de Bibliotheken Meetjesland. Zo hebben we reeds boeken over kunst, binnenhuisinrichting, tuinieren, fotografie maar ook opera en pop-cd's of films op dvd in grote hoeveelheid kunnen aanbieden.


10. Kranten en tijdschriften
In de bibliotheek kan u de kranten Het Laatste Nieuws, De Morgen, De Standaard en Het Nieuwsblad raadplegen. Daarnaast beschikt de bibliotheek ook over een zestigtal tijdschriften.


11. Grote letterboeken
Personen die de letters in gewone boeken te klein vinden, kunnen gebruik maken van een speciale collectie grote letterboeken.

12. Samenwerkingsverband Bibliotheken Meetjesland (Comeet).
De bibliotheken van Zelzate, Wachtebeke, Assenede, Evergem, Eeklo, Aalter, Maldegem, Kaprijke, Sint-Laureins, Waarschoot, Zomergem, Lovendegem, Knesselare en Nevele werken samen in dit samenwerkingsverband. Zo hebben we samen collectieafspraken gemaakt, een wisselcollectie opgebouwd en verscheidene uitbreidingsactiviteiten georganiseerd.


13. Nuttige tips

  • Breng steeds je lenerskaart of je identiteitskaart mee naar de bibliotheek!!
  • Telefonisch verlengen kan : u belt tijdens de openingsuren en vermeldt uw lidnummer
  • Verlengen of reserveren via het internet : u vindt onze catalogus op http://zelzate.bibliotheek.be. Om zelf uw materialen te verlengen, uw gegevens te raadplegen of een reservatie te plaatsen moet u inloggen op https://mijn.bibliotheek.be/
  • Indien dit niet lukt contacteert u het best de bibliotheek, dan controleren we of al uw gegevens juist zijn ingevoerd of dat er een ander probleem is.

(c) Gemeente Zelzate - developed by AD Consultancy