Voor kwetsbare inwoners vanaf 70 jaar

Om kwetsbare inwoners vanaf 70 jaar tijdens de periode van de maatregelen tegen het coronavirus te helpen, start de gemeente Zelzate vanaf dinsdag 17 maart a.s. met een boodschappendienst aan huis. Die werkt sinds juni vanuit het lokaal doenstencentrum De Kastanje.

Bel naar 09 250 03 16 en geef je naam, adres, telefoonnummer en boodschappenlijstje door. We doen dan de noodzakelijke boodschappen. Het totaalbedrag van de aankopen mag niet meer dan 100 euro bedragen. Bij bezorging van de boodschappen wordt onmiddellijk cash (liefst gepast) afgerekend of nadien via een overschrijving.

Opgelet: de mensen die de boodschappen doen dragen een pasje met gemeentestempel. Zo kan je hen herkennen en weet je dat je met een medewerker of vrijwilliger van de gemeente te maken hebt en hen kan vertrouwen.

Deze dienst wordt enkel voorzien voor de inwoners van Zelzate. Winkelen gebeurt ook alleen in de Zelzaatse winkels.

Telefonisch reserveren kan elke weekdag van 9.00 uur tot 10.30u ( niet in het weekend). De boodschappen worden gedaan de dag nadien. Boodschappen die op vrijdag besteld worden, worden op maandag thuisgebracht. Medicatie op voorschrift wordt wel de dag zelf geleverd.

Met deze dienst willen wij in deze moeilijke periode kwetsbare mensen helpen en tegelijkertijd ook de lokale middenstand ondersteunen. Daarnaast is het tevens een aanvulling voor de vele initiatieven van buren die elkaar helpen.

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar!

 

Als je hulp nodig hebt, kan je deze flyer downloaden, afprinten, invullen en aan je venster hangen.

 

 

Verklaring over cookies