Boodschappendienst aan huis

Voor kwetsbare inwoners en senioren vanaf 70 jaar

Boodschappendienst aan huis

Om kwetsbare inwoners vanaf 70 jaar tijdens de periode van de maatregelen tegen het coronavirus te helpen, heeft Lokaal bestuur Zelzate een boodschappendienst aan huis in het leven geroepen. Die werkt vanuit het lokaal dienstencentrum De Kastanje.

Met deze dienst willen wij in deze moeilijke periode kwetsbare mensen helpen en tegelijkertijd ook de lokale middenstand ondersteunen. Daarnaast is het ook een aanvulling voor de vele initiatieven van buren die elkaar helpen.

Deze dienst wordt enkel voorzien voor de inwoners van Zelzate en is gratis. Winkelen gebeurt ook alleen in de Zelzaatse winkels. De mensen die de boodschappen doen dragen een pasje met gemeentestempel. Zo kan je hen herkennen en weet je dat je met een medewerker of vrijwilliger van de gemeente te maken hebt en hen kan vertrouwen. Er wordt voor max. € 100 boodschappen gedaan per dag bij twee verschillende winkels.

Hoe ga je te werk?

  •     Wie zelf geen boodschappen meer kan doen kan zich telefonisch aanmelden in het Lokaal Dienstencentrum:  09 250 03 13
  •     Het aanmelden kan gebeuren elke werkdag van 9.00 tot 11.00 uur
  •     Boodschappen kunnen doorgegeven worden elke werkdag van 9.00 tot 11.00 uur.
  •     De boodschappen die telefonisch worden doorgegeven worden de dag nadien geleverd in de voor- of namiddag tussen 9.00 en 12.00 uur of 13.00 en 16.00 uur.
  •    Er wordt cash betaald voor de boodschappen of de factuur wordt opgestuurd door de financiële dienst van lokaal bestuur Zelzate.

Als je hulp nodig hebt, kan je deze flyer downloaden, afprinten, invullen en aan je venster hangen.

De folder met de samenvatting van de werkwijze en de contactgegevens

Het huishoudelijk reglement van de boodschappendienst

Verklaring over cookies