Info over de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus

Vaccineren tegen het coronavirus is vrijwillig en volledig gratis voor elke burger.

Vaccinatiecentrum

Alle inwoners van Zelzate kunnen zich laten vaccineren in een tentendorp aan sportcentrum Hoge Wal, Guldensporenlaan 34 in Ertvelde.

Alle info over het vaccinatiecentrum vind je op de site www.vaccinatiecentrumhogewal.be

Het callcenter van het vaccinatiecentrum Hog Wal is bereikbaar op het nummer 09 277 00 82. (Elke werkdag van 9.00 uur tot 16.00 uur)

Herfstbooster

De vaccinaties voor de herfstbooster starten begin september. Je kan dan opnieuw in Vaccinatiecentrum Hoge Wal terecht. Je krijgt net als vorige keer een uitnodiging. Je kan in september ook je naam aan de reservelijst QVAX toevoegen.

Wie krijgt een uitnodiging?

  • Elke volwassene die ten minste twee prikken van AstraZeneca of Pfizer kreeg
  • Elke volwassene die ten minste een prik van het Johnson&Johnson-vaccin kreeg

De volgorde verloopt van oud naar jong. Er zijn enkele uitzonderingen. Zo komen mensen met immuniteitsproblemen en het zorgpersoneel eerst aan bod. In deze twee doelgroepen krijgt iedereen boven de 12 jaar een uitnodiging. De uitnodiging valt in de loop van september in je brievenbus of e-box. In de brief staat hoe je je afspraak kan bevestigen of annuleren.

Q-VAX

Q-VAX, de reservelijst waarop je je kan aanmelden om een vaccin te krijgen als andere mensen niet opdagen, wordt binnenkort opnieuw gelanceerd. Zo krijgt iedereen de kans om zich sneller te laten vaccineren. Je kan je begin september opnieuw registreren via de website.

5-jarigen

Kinderen die onlangs 5 jaar werden, kregen nog geen vaccin. Zij ontvangen nu ook een uitnodiging.

Niet-gevaccineerd?

Ben je niet of nog niet helemaal gevaccineerd? Neem dan contact op met het callcentrum, tel. 09 277 00 82 om een afspraak vast te leggen.

Waar vind je je Covid Safe Ticket?

  • Via de smartphone. Daarvoor moet je de gratis CovidSafeBE-app downloaden en installeren. Na installatie moet je je aanmelden met een digitale ID (zoals Itsme) en zijn je certificaten beschikbaar om te downloaden en te bewaren.Op de CovidSafe-app zal je QR-code kunnen oproepen die dan gescand kan worden.
  • Geen smartphone? Dan kan je je aanmelden bij Mijn Burgerprofiel, Mijngezondheid.be of MyHealthViewer. Daar kun je je coronapas digitaal opvragen. Je hebt wel je identiteitskaart met pincode en kaartlezer of een digitale sleutel (zoals itsme) nodig. Je kunt je coronapas krijgen als pdf die je kunt afdrukken.
  • Via de post. Er is een mogelijkheid om de papieren versie van het Covid Safe Ticket opgestuurd te krijgen. Daarvoor kan je bellen naar het nummer 078 78 78 50 en dit kan 24/24 uur. Je moet enkel je rijksregisternummer (op de achterkant van je identiteitskaart) doorgeven.Opgelet: dit kan enkel voor mensen die gevaccineerd zijn, niet als je een negatieve test hebt gehad.

Vragen en info

Heb je nog andere vragen rond het vaccin en de vaccinatiecampagne, op deze website vind je al heel wat antwoorden.

Op laatjevaccineren.be vind je naast heel wat info ook een vaccinatieteller, zo kan je zien hoever het al staat met de vaccinaties tegen het coronavirus in Vlaanderen.

Vaccinatie-info voor anderstalingen

 

Verklaring over cookies