Recente info over de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus

Vaccineren tegen het coronavirus is vrijwillig en volledig gratis voor elke burger.

Vaccinatiecentrum

Alle inwoners van Zelzate kunnen zich laten vaccineren in een tentendorp aan sportcentrum Hoge Wal, Guldensporenlaan 34 in Ertvelde.

Alle info over het vaccinatiecentrum vind je op de site www.vaccinatiecentrumhogewal.be

Het callcenter van het vaccinatiecentrum Hog Wal is bereikbaar op het nummer 09 277 00 82. (Elke werkdag van 9.00 uur tot 16.00 uur)

Waar vind je je Covid Safe Ticket?

  • Via de smartphone. Daarvoor moet je de gratis CovidSafeBE-app downloaden en installeren. Na installatie moet je je aanmelden met een digitale ID (zoals Itsme) en zijn je certificaten beschikbaar om te downloaden en te bewaren.Op de CovidSafe-app zal je QR-code kunnen oproepen die dan gescand kan worden.
  • Geen smartphone? Dan kan je je aanmelden bij Mijn Burgerprofiel, Mijngezondheid.be of MyHealthViewer. Daar kun je je coronapas digitaal opvragen. Je hebt wel je identiteitskaart met pincode en kaartlezer of een digitale sleutel (zoals itsme) nodig. Je kunt je coronapas krijgen als pdf die je kunt afdrukken.
  • Via de post. Er is een mogelijkheid om de papieren versie van het Covid Safe Ticket opgestuurd te krijgen. Daarvoor kan je bellen naar het nummer 078 78 78 50 en dit kan 24/24 uur. Je moet enkel je rijksregisternummer (op de achterkant van je identiteitskaart) doorgeven.Opgelet: dit kan enkel voor mensen die gevaccineerd zijn, niet als je een negatieve test hebt gehad.

Derde prik

Ontussen is beslist dat iedereen ouder dan 18 jaar een herhalings- of boostervaccinatie aangeboden krijgt. De vaccinatiecentra blijven daarvoor nog tot minstens eind april 2022 open. Een aantal prioritaire groepen worden nog zoveel mogelijk in 2021 gevaccineerd met een booster. De rest van de bevolking komt wellicht tussen januari en april 2022 aan bod. 

Het boostervaccin wordt aangeboden minstens 4 maanden na de tweede prik van het AstraZeneca, Pfizer en Moderna of de enige prik van het Johnson & Johnson-vaccin.  Op die manier wordt iedereen op gelijke voet behandeld ongeacht het eerdere interval van het vaccin dat men al gekregen heeft.

Inschrijven op QVAX voor boosterprik

Je kan je opnieuw inschrijven op de reservelijst van QVAX. Dit keer voor de boosterprik tegen het coronavirus. Tijdens de vorige vaccinatieronde hebben heel wat mensen via die weg sneller een vaccin gekregen. De website werkt opnieuw van oud naar jong. Ook belangrijk is de tijd tussen de prikken
  • De tijd tussen de basis- en de boostervaccinatie met Johnson & Johnson is minstens 2 maanden.
  • Voor AstraZeneca, Pfizer en Moderna is dit minstens 4 maanden.
Wie in aanmerking komt, ontvangt een sms en e-mail met de vraag om snel te reageren. De lijst wordt gebruikt vanaf dinsdag 7 december.
Schrijf je in als je
  • ouder dan 18 bent
  • je basisvaccinatie tegen het coronavirus hebt gekregen
  • nog geen uitnodiging kreeg voor de vaccinatie of nog geen vaccinatiecode kreeg (je kan dit controleren op My Healthviewer)

Hou je rijksregisternummer bij de hand, of het rijksregisternummer van de persoon die je inschrijft.

Vragen en info

Heb je nog andere vragen rond het vaccin en de vaccinatiecampagne, op deze website vind je al heel wat antwoorden.

Op laatjevaccineren.be vind je naast heel wat info ook een vaccinatieteller, zo kan je zien hoever het al staat met de vaccinaties tegen het coronavirus in Vlaanderen.

Vaccinatie-info voor anderstalingen

 

Verklaring over cookies