Afvalarme evenementen

Organiseert u als vereniging een evenement? Dan kan u bij de intercommunale van de gemeente een aanvraag doen tot het gebruik van afvalcontainers. IDM beschikt hiertoe over een uitgebreid aanbod van containers, toegespitst op maatwerk. Bovendien kan elke organisatie IDM om advies vragen zodat een juist mix van afvalcontainers kan worden bepaald en leent zij gratis sensibiliserend materiaal uit. Deze brochure geeft meer info.

Er dient enkel te worden betaald voor restafval, de containers voor de recycleerbare fracties worden gratis ter beschikking gesteld voor zover ze goed gesorteerd zijn, anders worden ze aangerekend als restafval. De eerste 3.000 liter worden bovendien gratis geleverd.

Bovendien biedt IDM ook heel wat logistieke ondersteuning (herbruikbare bekers, spandoeken, vlaggen, ... https://www.idm.be/evenementen.html

 

De gemeente Zelzate voorziet in een bijkomende subsidie, afhankelijk van het gesorteerd bedrag:

  • Goed sorteergedrag: 50% tussenkomst
  • Goed sorteergedrag + initiatieven ondernomen om afval te vermijden: 100% tussenkomst

Hierbij het aanvraagformulier

Voor verdere inlichtingen alsook voor de aanvraag van de afvalcontainers kan je terecht op www.idm.be (e-loket).

De politieverordening betreffende het organiseren van evenementen bepaalt dat er een afvalplan nodig, met preventie van afvalstoffen, verbod op verkoop van drank in éénmalige verpakkingen en gebruik van herbruikbare consumptiematerialen.  Daarnaast is er een selectieve inzameling van afvalstoffen nodig en dient het terrein en de onmiddellijke omgeving opgeruimd te worden.

 

 

 

Verklaring over cookies