een goed deurslot is cruciaal

Geplaatst op 25/03/2019

tips van de politie

Een uitstekend slot is niet altijd.. uitstekend

 

Onze wijkinspecteurs gaan dagelijks op pad om woonstvaststellingen te doen. Ze stellen nog regelmatig vast dat woningen slecht beveiligd zijn. Anno 2019 zien we frequent nieuwbouwprojecten waarbij er geen of te weinig aandacht geschonken wordt aan een veilige cilinder.

Een goed slot is cruciaal voor het beschermen van je woning tegen inbraken. Een inbraakveilige woning heeft extra beveiligingssloten voor ramen en deuren.

Bijna 40% van het totale aantal woninginbraken gebeurt via de zij-of achterdeur.

Er bestaan heel wat verschillende veiligheidssloten die je kan gebruiken. Zo bestaan er bijvoorbeeld deuren die voorzien zijn van een veiligheidscilinder,  een veiligheidsbeslag en een meerpuntsslot. Samen zorgen ze voor een optimale beveiliging van je woning.

Een veiligheidscilinder zorgt er voor dat het cilinderslot niet kan uitgeboord of afgebroken worden. Er bestaan ook nog certificaatcilinders. Deze verhinderen dat eender wie sleutels kan laten bijmaken. Voor een extra sleutel moet je dan via een certificaatkaartje kunnen aantonen dat je de eigenaar bent.

Een veiligheidsrozet is een extra versteviging om over de cilinder te monteren. Het zorgt ervoor dat de cilinder niet te verwijderen is. Dit is dus de ideale en goedkope oplossing als je cilinderslot uitsteekt. Jammer genoeg stellen we vast dat er bij nieuwbouwwoningen of appartementen nog vaak bespaard wordt op een goed slot.

Een meerpuntsslot zorgt ervoor dat de deur op verschillende plaatsen sluit. Het slot is  verstevigd met extra veiligheidsplaten. Deze zorgen ervoor dat de deur niet kan opengebroken worden. 

Wil je graag diefstalpreventief advies surf naar www.pz5416.be of stuur een mailtje naar pz.regiopuyenbroeck@police.belgium.eu

 

#SamenVoorVeiligheid

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies