rekrutering vrijwilligers BRANDWEER

Geplaatst op 02/05/2019

info-avond 13 juni 2019

Brandweer :  rekrutering vrijwilligers

De brandweerpost van Zelzate is op zoek naar talent. In onze gemeente hebben we nu een enthousiaste groep pompiers die dag en nacht waken over 12.000 inwoners. Ze helpen jou en je buren als het brandt, bij noodweer, bij wespenverdelgingen en nog veel meer. Heb jij een hart voor je medemens en ben jij een doorzetter? Dan zoeken ze jou!

Brandweerman of -vrouw worden, het is een droom van velen. Maar je wordt het natuurlijk niet zomaar. Je moet eerst een geschiktheidsattest behalen in een brandweerschool. Daarna volgt een opleiding. En ook na je eerste interventies moet je je blijven bijscholen. Want de wereld staat niet stil. Een brand van een elektrische wagen pak je helemaal anders aan dan een klassieke voertuigbrand. De job vraagt tijd en inzet, dus je motivatie moet echt goed zitten. 

Je doet het gelukkig niet voor niets. Zo krijg je je uren als vrijwillige brandweerman betaald. En je wordt deel van een hechte kliek die letterlijk door het vuur gaat voor elkaar.

Vanaf dit voorjaar komen de brandweerlieden van Zelzate naar jou toe. Op verschillende evenementen in onze gemeente vertellen ze hoe je brandweer wordt en wat dat inhoudt. Spreek ze aan en misschien rij je binnenkort mee met de autopomp of de ladderwagen! Daar word je bovendien voor betaald.

Op 13 juni om 19u30 ben je ook welkom in onze kazerne in Zelzate. Je hoort er nog veel meer over brandweer worden. Nu al benieuwd? Surf naar www.ikwordbrandweer.be of stuur een mail naar sollicaties@bwzc.be.

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies