lage emissiezone in Gent

Geplaatst op 11/06/2019

verplicht vanaf 1 januari 2020

Vanaf 1 januari verplichte lage-emissiezone in GENT 

De Stad Gent voert vanaf januari 2020 een lage-emissiezone in. Oude dieselwagens en heel oude benzinevoertuigen mogen de binnenstad dan niet langer inrijden. Dat is goed voor ieders gezondheid, ook voor de inwoners van Zelzate die wellicht af en toe naar Gent rijden om er te winkelen, te werken of te studeren.

méér info op : www.lez2020.gent

Bekijk zeker ook de lijst met veelgestelde vragen

Op de facebookpagina van de Stad Gent vindt u dit facebookbericht met de video terug.

Zie ook volgend nieuwsbericht :

De zone binnen de Gentse stadsring (R40) wordt vanaf 1 januari 2020 een lage-emissiezone (LEZ).

Oude diesel- en heel oude benzinevoertuigen mogen die zone dan niet langer inrijden. Minder uitstoot is goed voor ieders gezondheid, ook voor de bezoekers van Gent. Werkt of studeert u in Gent? Of brengt u de stad regelmatig een bezoek? Check dan vooraf uw wagen of kom op een andere manier naar Gent.

Check vooraf uw wagen : 

Op www.lez2020.gent vindt u een eenvoudige online test. Autopapieren volstaan om de test in te vullen. Alles hangt af van de brandstof en de euronorm van uw wagen. De euronorm is een Europese milieustandaard voor voertuigen en vindt u terug op uw inschrijvingsbewijs. 

Dieselvoertuigen met euronorm 5 of hoger en benzinevoertuigen of voertuigen op aardgas met euronorm 2 of hoger mogen de LEZ vrij in- en uitrijden. 

Dieselvoertuigen met euronorm 4 of sommige specifieke voertuigen mogen de LEZ enkel inrijden met een toelating.

Voertuigen die de LEZ niet mogen inrijden, kunnen tot 8 keer per jaar een LEZ-dagpas kopen. 

Sommige voertuigen moeten eerst gratis geregistreerd worden. Vanaf september 2019 is het mogelijk om online een toelating te kopen of om uw voertuig te registreren.

Kom anders naar Gent : 

Maak gebruik van het openbaar vervoer of parkeer uw wagen op een park-and-ride (P+R) aan de rand van de stad. Parking Gent-Zuid in het centrum bereikt u zonder de LEZ in te rijden. Hebt u plannen een (tweedehands)wagen te kopen? Hou dan rekening met deze tips. Meer info?

www.lez2020.gent

lez@stad.gent

09 210 10 30

 

 

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies