schilderijen van Pieter Bas in de bib

Geplaatst op 26/08/2019

van 30/8 tot en met 28/9

Expo Pieter Bas

Tentoonstelling Schilderkunst

 

Vernissage op 30 augustus om 19:00.
De werken van Pieter Bas komen associatief en instinctief tot stand. Hij bouwt zijn composities op uit verflagen, waarin hij tekent en plakt. Hij gebruikt in zijn later werk zelfgemaakte prints die hij maakt van eigen fotomateriaal. Die foto’s bewerkt hij tot nieuwe abstracte beelden waarop hij dan soms weer verflagen aanbrengt. Het tekenwerk is soms fragiel en soms krachtig, in een mix van expressief en stripachtig. Figuren, doorsnedes van het lichaam, organen, machines en voorwerpen buitelen door het beeld en krijgen uiteindelijk een plek, soms binnen rasterachtige kaders. 

In de bibliotheek van Zelzate toont Pieter "Share My Wings".

"Share My Wings" is een reeks grafische ontwerpen, prints die al dan niet gecombineerd zijn met andere technieken. Deze figuren zijn ontstaan als een minder abstracte weergave van het Yin-Yang symbool. Een jaar lang hebben deze wezens een evolutie ondergaan. Ieder figuur vormt 1 vleugel met zijn/haar armen waardoor dat ze moeten samenwerken (om te kunnen vliegen). Doordat de achtergronden telkens evolueren toont deze reeks aan hoe onze omgeving invloed heeft op ons. Je kan in de figuren soms ook een boom herkennen (met wortels en kruin). Deze reeks gaat over mens, natuur, evolueren, diversiteit, verbondenheid, beperkingen en samenwerking. Zijn het engelen of aliens? Het kunnen ook gewoon mensen zijn met hun eigen unieke kleuren en die toch niet zo veel van elkaar verschillen, maar elkaar wel nodig hebben.

Tussen 2002 en 2009 volgde Pieter schilderen aan de Academie van Hasselt. Het grootste deel van de tijd werd hij vrij gelaten om te doen wat hij wou. In die 7 jaar heeft hij therapeutisch bijna non-stop geschilderd om alles rondom hem een plaats te geven.

In 2009 won Pieter de Pierre Cox-Academieprijs.

Enkele van zijn invloeden zijn de kunstenaars: Jean-Michael Basquiat, Rik van Iersel en Stanley Donwood.

Bron:
www.pieterbas.weebly.com
Lees meer

 

INFO

Waar Bibliotheek Zelzate 
B.J. Chalmetlaan 50
9060 Zelzate

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

30 augustus 2019 TOT 28 september 2019

Open op:

  • Maandag - dinsdag VAN 15:00 TOT 19:00
  • Woensdag VAN 13:30 TOT 18:00
  • Vrijdag VAN 13:30 TOT 18:00
  • Zaterdag VAN 9:30 TOT 12:30
 
Prijs gratis
 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies