app Coronalert

Geplaatst op 01/10/2020

vanaf nu beschikbaar

 

Voor meer info omtrent de werking van deze app ; zie  www.coronalert.be

Complementair met bestaande telefonische contactopvolging
Coronalert kan alleen contacten met een hoog risico detecteren wanneer alle betrokken personen de app gebruiken. De app zal dus beter werken naarmate het werkelijk gebruik stijgt. “Omdat je nooit zeker weet of een contact via de app is geregistreerd, zal Coronalert nooit de telefonische contactopvolging vervangen”, aldus Karine Moykens. ( voorzitter van het Interfederaal  Comité voor Testing &Tracing).Beide maatregelen zijn sterk complementair. Samen zorgen ze ervoor dat elke nieuwe uitbraak van het coronavirus sneller wordt aangepakt.

Belangrijke rol voor zorgverleners
Als Coronalert je waarschuwt voor een contact met een hoog risico, dan word je gevraagd om je te laten testen voor het coronavirus. De app zal aangeven of je daarvoor best contact opneemt met je huisarts of met het contactcenter. Wie een corona-test ondergaat, kan ook het testresultaat via de app ontvangen. De huisarts moet hiervoor bij het voorschrijven van de test de specifieke testcode van de app doorgeven.

 

klik  HIER  voor een brochure met meer informatie over de werking van Coronalert 4

 

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies