gratis energiescan (Woonwijzer)

Geplaatst op 14/10/2020

mits je voldoet aan bepaalde voorwaarden

Bespaar op je energiefactuur met de gratis energiescan!

We merken allemaal dat onze facturen voor elektriciteit en/of aardgas een steeds grotere hap uit ons budget nemen. Vaak kan je al met enkele simpele aanpassingen de energiekosten verlagen. Een lager energieverbruik zorgt bovendien ook voor een beter klimaat. Maar hoe pak je dit aan? Wij helpen je graag op weg door middel van de gratis energiescan.

Wat is een energiescan?            
Een energiescanner komt bij je thuis langs om op maat van je situatie energiebesparende tips te geven. Je krijgt onder andere tips over de verwarming, de verlichting of je huishoudtoestellen. De energiescanner kan ook meteen kleine energiebesparende maatregelen uitvoeren (zoals het plaatsen van een ledlamp, tochtstrips, spaardouchekop...)

Heb je vragen over de werking van je thermostaat, je accumulatieverwarming, je energiefactuur? Of wil je wel eens weten hoeveel je huishoudtoestellen verbruiken en kosten op je energiefactuur? De energiescanner beantwoordt graag deze vragen.

Voor wie?

De energiescan is gratis als je voldoet aan één van onderstaande voorwaarden:

  • Je huurt een woning en de huurprijs is minder dan 524,19 euro
  • Je hebt recht op de sociale maximumprijs voor elektriciteit en aardgas (zgn. beschermde afnemer)²;
  • Je beschikt over een actieve budgetmeter voor elektriciteit of aardgas;
  • Je hebt recht op een verhoogde tegemoetkoming bij het ziekenfonds;
  • Je hebt een belastbaar inkomen tot en met 31.550 euro (verhoogd met 1.650 euro per persoon ten laste);
  • Je doet beroep op schuldbemiddeling of wordt begeleid door het OCMW/CAW;
  • Je huurt een woning van een sociaal verhuurkantoor of sociale huisvestingsmaatschappij;
  • Je huurt een woning bij het OCMW of lokaal bestuur;
  • Er werd een verzoek tot afsluiting van gas of elektriciteit ingediend bij de Lokale Adviescommissie (LAC).

Hoe aanvragen?            
De energiescan kan worden aangevraagd bij Woonwijzer Meetjesland, welke ook instaat voor de uitvoering van deze scan. Heb je reeds in het verleden een energiescan gehad? Geen probleem! Je hebt recht op een tweede gratis opvolgscan! Een aanvraag kan via energiescan@somvzw.be.

In de komende maanden zal onze energieconsulent huisbezoeken uitvoeren bij mensen die woonachtig zijn in de Debbautshoekstraat, Kerkstraat, Grote Markt, Verbroederingslaan en Groenstraat.  Deze mensen zullen vooraf per brief op de hoogte gebracht worden van dit huisbezoek.

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies