Recyclagepark Zelzate werkt op afspraak

Geplaatst op 10/04/2020

Het recyclagepark bezoeken kan enkel op afspraak

Recyclagepark - mededelingen

 

IDM werkt voor de recyclageparken verder op afspraak met nieuw reservatiesysteem

Al enkele maanden zijn de IDM-recyclageparken enkel te bezoeken op afspraak. Heel wat bezoekers zijn enthousiast over deze manier van werken. IDM en haar gemeenten besloten daarom om dit systeem voor onbepaalde duur te verlengen. 

Het huidige reservatiesysteem werd vanaf oktober vervangen door een nieuw. Zo zullen bezoekers voortaan de keuze krijgen om een account aan te maken voor reservatie. Dit is niet verplicht, maar maakt het wel mogelijk om je historiek van afspraken te raadplegen, de afspraak te annuleren en in de toekomst zal je daarmee ook zelf je aangeboden gewichten en je kilogram-saldo kunnen raadplegen. Ook zonder account zal het mogelijk zijn om een afspraak te annuleren, via een link in de bevestigingsmail.

Door het nieuwe systeem wordt je afspraak ook meteen geregistreerd in de toegangszuil en hoef je de bevestiging niet meer mee te brengen.

Een afspraak voor je bezoek aan het recyclagepark kan je maken via de website van IDM of via de link idm.mijnrecyclagepark.be

Inwoners van Zelzate en Wachtebeke kunnen op donderdag ook zonder afspraak op het recyclagepark terecht.

Opgelet: tot nader order blijft het verplicht om een mondmasker te dragen tijdens je bezoek aan het recyclagepark. Bewaar ook afstand, met de parkwachters en de andere bezoekers.   

Heb je hulp nodig of heb je thuis geen computer? Bel dan gratis naar de Groene Lijn, op het nummer 0800 166 36.  Zij helpen je graag verder.

 

Aanlevering asbest op recyclageparken opnieuw mogelijk vanaf 14 juli – beperkte aanvoer asbest in Lochristi

Vanaf 14 juli 2020 zal opnieuw asbest aanvaard worden op de IDM-recyclageparken. Het kabinet van minister Demir heeft het verbod van de verkoop van FFP2 en FFP3 - mondmaskers aan particulieren opgeheven.

Dat betekent dat de verwijdering en aanlevering van asbest op de recyclageparken opnieuw op een veilige manier kan verlopen, met voldoende beschikbaar veiligheidsmateriaal. Daarom hervat IDM de inzameling vanaf 14 juli 2020.

Ook voor het aanleveren van asbest moeten inwoners eerst een afspraak maken.
 

Asbestophaling aan huis voor golfplaten blijft beschikbaar

Intussen blijft IDM ook  - na afspraak - aan huis asbest golfplaten ophalen. Dit systeem, waarbij inwoners een asbestplatenzak kunnen aanvragen voor 30 EUR (tot 2 beschermingskits en ophaling inbegrepen), blijft behouden.

Sinds het project van start ging, op 1 mei 2019, vroegen al meer dan 400 inwoners een platenzak aan.

Meer info over het project is terug te vinden via onze website.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies