Een mooie toekomst voor Zelzate

Geplaatst op 03/07/2020

Ontdek het project hier

Een toekomst om naar uit te kijken

De sportvelden in Zelzate verhuizen. In de plaats komt een nieuw woonproject waar u kan leven en beleven. Alle sportclubs krijgen hun nieuwe plek in een groot park- en recreatiedomein waar iedereen kan wandelen, ontspannen en sporten.

Meer info vindt u op deze gloednieuwe website over de toekomst van Zelzate: www.zelzatetoekomst.be. Hieronder een korte samenvatting.

Wat is de meerwaarde

Alle inwoners, dus ook u, krijgen een nieuwe fantastische park- en recreatieomgeving, met daarin een spiksplinternieuw sportcomplex voor vijf sportclubs. Op de huidige sportterreinen ontstaat een doordacht woongebied, waar een combinatie wordt gemaakt tussen één- en meergezinswoningen, betaalbaar wonen in een groene omgeving. Door de creatie van het woongebied en de inbreng van de vele partners maakt het de gemeente Zelzate mogelijk om deze beide projecten te realiseren.

Verbroederingslaan

Hier komt een nieuw woonproject waar u kan wonen, leven én ontspannen in een verbonden, groene omgeving. En dat middenin het centrum van Zelzate.

214 betaalbare woonentiteiten in een groene omgeving: 94 grondgebonden ééngezinswoningen, 72 appartementen en 48 sociale wooneenheden. Iedere toekomstige bewoner komt hier tot rust. Daarenboven hebben we ook gekozen voor duurzaamheid: kwalitatieve bouwmaterialen, oplaadpunten voor auto's en fietsen, maar vooral een plek waar mens en dier samen komen. Verbondenheid staat centraal.

Koppelingsgebied Zelzate Zuid

Een nieuw park waar iedereen kan ontspannen, wandelen en sporten. Mensen die samenkomen, mensen die genieten, mensen die sporten: we verbinden iedereen samen.

Tal van doelgroepen kunnen genieten van dit nieuwe park-, sport- en recreatiedomein. Jongeren kunnen naar de scouts, sporters (KVV Zelzate, De Murene, PC Zelzate, V.K. Kanaaljongens en Koninklijke Judoclub Zelzate) krijgen een nieuwe thuisbasis. Ook de recreatieve sporter kan gebruik maken een Finse looppiste, wandelpaden en aansluitende MTB-routes. Voor Sint-Jan-Baptiste zal een zorgpad worden aangelegd, wat ten voordele is voor het welzijn van de patiënten. En wie groene vingers heeft, zal zijn weg snel vinden naar de volkstuintjes en de pluktuin. Door het open karakter van de infrastructuur kan iedereen genieten van deze groene long in Zelzate.

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies