Kom buiten fitnessen in Debbautshoek!

Geplaatst op 08/10/2021

Verschillende fitnesstoestellen geplaatst in de wijk

Buiten fitnessen in Debbautshoek

Lokaal bestuur Zelzate en Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen plaatsten onlangs 3 fitnesstoestellen op het einde van de Tunnellaan in de bocht naar Klein Rusland en 1 toestel op het pleintje in het begin van de Tunnellaan. De plaatsing van de fitnesstoestellen kadert in het project ‘Gezond wonen in Debbautshoek’ dat Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen samen met Zelzate uitvoert om een aantal ‘verloren plekjes’ in de wijk te herinrichten en om te vormen tot ontmoetingsplekjes waar plaats is voor ontspanning en sport en spel.

Lokaal bestuur  Zelzate en Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen lanceerden in januari 2020 het  project ‘gezond wonen in Debbautshoek’ met subsidies van de Vereniging voor Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid. Met ‘droombomen’ en ‘stempanelen’ peilden de opbouwwerkers van Samenlevingsopbouw bij buurtbewoners van naar hun wensen en dromen voor de herinrichting van 4 pleintjes in de wijk. Op basis van de dromen en stemmen van de buurtbewoners werd in augustus gestart met het herinrichten van deze pleintjes.

Op elk pleintje werden zitbanken en bloembakken geplaatst en binnenkort worden er ook nog bomen, struiken en bloemen aangeplant en picknickbanken en extra zitbanken geplaatst.  Op het Hoogbouwplein kwam ook een houten speelparcours en grondspelletjes voor kinderen en wordt nog een petanquebaan aangelegd in samenwerking met de bolderclub. Op het plein aan de O. De Bruyckerstraat werd een ballenopvangnet geplaatst en komt er binnenkort ook nog een nestschommel, een takken-muziekinstrument en bordjes rond sluikstort.

Aangezien buurtbewoners graag wat meer wilden bewegen, werden ook fitnesstoestellen en een trampoline geplaatst. Er staan 3 fitnesstoestellen op het pleintje aan het einde van de Tunnellaan in de bocht naar Klein Rusland. Op het pleintje in het begin van de Tunnellaan werd een fietstrapper geplaatst waarmee je zittend op een bank je beenspieren kan trainen. Op het Hoogbouwplein kwam vorige week ook een bodemtrampoline bij waar kinderen op kunnen springen. De fitnesstoestellen werden op een betonnen plaat bevestigd zodat ze nog kunnen verplaatst worden indien dat nodig zou zijn. De berg aarde die nu op het pleintje op het einde van de Tunnellaan ligt, word nog met gras ingezaaid, zodat de kinderen uit de buurt er op kunnen spelen.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies