Proefopstelling kruispunt Stationsstraat en de Westkade

Geplaatst op 16/12/2021

Vanaf vrijdag 29 oktober t.e.m. 28 februari 2022

Proefopstelling kruispunt Stationsstraat en Westkade

Er komt vanaf vrijdag 29 oktober 2021 een gewijzigde verkeerssituatie aan het kruispunt van de Stationsstraat en de Westkade, ter hoogte van het pleintje met de Vrijheidsboom. Dit om de verkeerscirculatie rond het busplein gestroomlijnder te laten verlopen en het sluipverkeer in de Stationsstraat tegen te gaan. Ook hoopt het bestuur op deze manier de veiligheid voor de zachte weggebruiker te verhogen. Het gaat om een proefopstelling van vier maanden, waarna er een evaluatie zal gebeuren, samen met de buurtbewoners.

Het deel van de Stationsstraat, vanaf de Burg. de Clercqstraat tot aan de Westkade (het kort stukje straat ter hoogte van de boom) wordt een doodlopend straatje. Enkel fietsers en voetgangers kunnen door. De straat wordt afgesloten ter hoogte van Stationsstraat 40 met wegbarrières, er wordt een doorgang voorzien van 1,5 meter voor de fietsers.

Aan de hoek van de Westkade met het verlengde van de Marktstraat wordt er een verplichte rijrichting ingevoerd, als je komt uit de richting van het park. Daar moeten alle voertuigen, behalve hulpdiensten, openbaar vervoer en (brom)fietsen, rechts afslaan richting Marktstraat en via de Oostkade hun weg vervolgen. Komende van de R4 kan er in Westkade nog steeds rechts afgeslagen worden om de Stationsstraat te bereiken. De voorsorteringspijlen aan het pleintje met de Vrijheidsboom worden verwijderd en er worden borden geplaatst met de melding ‘gewijzigde verkeerssituatie’ zodat de verplichte rijrichting gerespecteerd wordt.

De proefopstelling start op vrijdag 29 oktober 2021 en eindigt op maandag 28 februari 2022. Op deze manier hoopt het lokaal bestuur de verkeersveiligheid in de Stationsstraat en rond het busplein te verbeteren.

Rode lijn is doorgaand verkeer vanuit de Westkade (dat verplicht rechts af moet richting Marktstraat en Oostkade).
Blauwe stippellijn is verkeer met bestemming Stationsstraat.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies