Werkgroep dierenverwaarlozing lanceert wintercampagne

Geplaatst op 21/12/2021

Hang ook een affiche uit!

Werkgroep dierenverwaarlozing lanceert wintercampagne

Deze zomer heb je ze misschien in het straatbeeld zien verschijnen of hier op onze website: de affiches van de werkgroep dierenverwaarlozing. De affiches zetten een aantal zaken in de kijker en probeerden op die manier bewustwording te creëren bij de bevolking.

Nu lanceert de werkgroep een wintercampagne, waar er opnieuw een aantal belangrijke problemen onder de aandacht worden gebracht. Zo gaat het om het gevaar van plastieken netjes rond vogelvoerderbollen, het belang van dieren voldoende eten, drinken en beschutting te geven tijdens de koude dagen en het afsteken van vuurwerk.

Je kan opnieuw helpen met het verspreiden van de boodschap door de affiches aan je raam of een goed zichtbare plaats te hangen. Door te klikken op de vijf onderstaande affiches kan je ze downloaden en printen.

Vuurwerk

De knallen van vuurwerk maakt dieren angstig, dus je doet dit beter niet. Bovendien is het verboden.

Het GAS-reglement laat enkel op oudejaarsavond tussen 23.00 en 01.00 uur geluidsarm vuurwerk toe op privaat terrein.

Wordt er toch ergens vuurwerk afgestoken en zijn je dieren angstig, dan vind je hier een aantal tips om je dieren te kalmeren.

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies