Luister naar originele verhalen op Het Bankje

Geplaatst op 22/06/2021

van 1 juli tot 30 september

Het Bankje laat je luisteren naar originele verhalen

Niet alles aan de coronacrisis is slecht: zo zijn er heel veel originele manieren gevonden om mensen te laten genieten van cultuur. De podcast Het Bankje is daar eentje van. En daarom keert het dit jaar terug naar Zelzate. Tijdens een wandeling of een fietstocht neem je plaats op een bankje en je bent getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit.

Het Bankje, naar een idee van Wim Chielens, is een initiatief van OPENDOEK in samenwerking met Creatief Schrijven en Kunstwerkt. Het audioproductiehuis Huis van Eustachius brengt alles samen in een wervelde podcast waarbij je helemaal in het verhaal kan kruipen.

Om Het Bankje te realiseren, werken acteurs, schrijvers en beeldende kunstenaars samen. Meer dan 80 liefhebbers kregen de kans om mee te werken aan deze podcast met 20 originele dialogen. Dit jaar hebben er in Zelzate ook lokale dichters en woordkunstenaars meegewerkt: je hoort verhalen en gedichten van Luc en Yvan Van Heirweghe, Martine Iterbeke en Eric Van de Velde.

Van 1 juli tot 30 september kan je deze verhalen ontdekken op meer dan 20 zitbankjes overal in de gemeente. Scan de QR-code en geniet van de originele verhalen.

Download hier de locaties van Het Bankje.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies