Maak kennis met de stem achter de Zelzaatse zorgtelefoon

Geplaatst op 30/06/2021

Pattie Thienpondt: "De dankbaarheid die ik voel is erg groot."

Pattie is de stem achter de zorgtelefoon van Zelzate

Vorig jaar, aan het begin van de eerste coronagolf en de lockdown, is lokaal bestuur Zelzate gestart met de zorgtelefoon. Alle zeventig- en tachtigplussers in Zelzate werden opgebeld en er werd een luisterend oor geboden tijdens deze moeilijke periode. Een hartverwarmend initiatief dat tot op de dag van vandaag wordt verder gezet.

Daarom wordt het tijd om de stem achter de vele telefoontjes van de zorgtelefoon een gezicht te geven. Pattie Thienpondt werkt al meer dan 42 jaar bij het OCMW van Zelzate. “De meeste mensen zullen mij kennen door mijn job in het kinderdagverblijf, maar sinds een jaar heb ik het genoegen om de stem achter de zorgtelefoon te mogen zijn”, vertelt Pattie.

Ze is momenteel aan haar zesde belronde bezig en heeft al meer dan 4.000 gesprekken achter de rug. “Kort gezegd bel ik de mensen op met de vraag hoe het met hen gaat. En vaak is dat luisterend oor meer dan genoeg. Soms lossen we ook samen kleine problemen op.”

Pattie vindt haar taak zeer belangrijk en oefent die dan ook met hart en ziel uit. “Door de zorgtelefoon heb ik het gevoel dat ik mijn steentje bijdraag, zodat niemand in onze gemeente vergeten wordt. De dankbaarheid die ik voel is erg groot en dat geeft me veel voldoening.”

Pattie is alvast nog niet van plan om te stoppen met haar telefoontjes. “Ik hoop dat ik nog lang een luisterend oor mag zijn en dat er nog heel veel telefoontjes mogen volgen”, besluit ze.

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies