Denderdreve wordt plaatselijk verkeer

Geplaatst op 19/08/2021

Nieuwe proefopstelling vanaf 20 augustus 2021

Nieuwe proefopstelling plaatselijk verkeer Denderdreve

In maart 2021 is er gestart met een proefopstelling met wegversmallingen in de Denderdreve in Zelzate. Op deze manier hoopte het bestuur de snelheid van het doorgaand verkeer in de straat naar beneden te halen. De proefopstelling werd op 12 juli 2021 weggehaald en er werd bij de buurtbewoners een rondvraag gehouden naar hun ervaringen. Door de resultaten van de rondvraag werd beslist een nieuwe proefopstelling te plaatsen in de Denderdreve. Vanaf 20 augustus wordt de straat enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer.

Rondvraag

Uit de rondvraag, die door 58 mensen werd ingevuld (20 per brief en 38 digitaal) bleek dat voor de meeste inwoners de wegversmallingen niet het verhoopte succes hadden. Er werd ook gevraagd naar alternatieven die volgens hen de snelheid in hun straat naar beneden zou halen. De meest voorkomende antwoorden waren: meer snelheidscontroles door de politie (29 antwoorden), Denderdreve enkel toegankelijk maken voor plaatselijk verkeer (23 antwoorden) en het plaatsen van verkeerskussens (17 antwoorden).

Omdat het bestuur samen met de buurtbewoners tot een constructieve oplossing wil komen, zal het plaatsen van verkeerskussens worden uitgewerkt en zal de politie gevraagd worden om op regelmatige basis snelheidscontroles uit te voeren.

Plaatselijk verkeer

Naar aanleiding van het afsluiten van de Westkade naar Sas van Gent op 23 augustus 2021 wegens werken, zullen er vanaf 20 augustus a.s. borden aan het begin en einde van de Denderdreve worden geplaatst die de straat enkel toegankelijk maken voor plaatselijk autoverkeer. De werken aan de Westkade eindigen onder normale omstandigheden op 3 september 2021. De borden zullen als proefopstelling blijven staan tot 20 december 2021. Daarna zal de situatie samen met de buurtbewoners opnieuw geëvalueerd worden.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies