Baasje, laat je me niet achter?

Geplaatst op 28/08/2021

Nieuwe affiche tegen dierenverwaarlozing

Baasje, laat je me niet achter?

Nieuwe affiche tegen dierenverwaarlozing

De dierenwelzijnsraad heeft een affichecampagne op poten gezet om de mensen te sensibiliseren rond dierenverwaarlozing. Ze kozen speciaal voor de zomerperiode, omdat er dan vaak een piek is in dierenwaarlozing.

De nieuwe affiche probeert bewustmaking te creëren rond het achterlaten van een huisdier. Veel mensen schaffen een huisdier aan, maar denken er niet aan dat als ze op reis gaan, er ook voor het dier moet gezorgd worden. De gemakkelijkste oplossing is het dier vastbinden aan een boom en het gewoon achterlaten. Ook de dierenasielen zitten overvol met huisdieren die werden aangekocht tijdens de coronacrisis, maar nu iedereen weer op reis mogen, daar worden gedumpt.

Denk daarom na voordat je een huisdier koopt, want er komt veel verantwoordelijkheid bij kijken!

Wil je zelf een steentje bijdragen aan de campagne door een affiche uit te hangen? Dat kan! Download hier de affiche.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies