Maak digitaal een afspraak met dienst burgerzaken

Geplaatst op 01/09/2021

via het nieuwe afsprakenloket

Maak digitaal een afspraak met de dienst burgerzaken

Vanaf vandaag kan je digitaal een afspraak maken met de dienst burgerzaken. Op de nieuwe pagina www.zelzate.be/nl/afspraak-maken een afspraak vastleggen zonder dat je moeten bellen of mailen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Je klikt aan in de lijst waarvoor je wil komen, je ziet onmiddellijk welke data en uren beschikbaar zijn en je kan je afspraak vastleggen. Ook zie je meteen hoelang de afspraak zal duren. Eens de afspraak is bevestigd, wordt er een bevestigingsmail gestuurd die ook zegt welke documenten er eventueel moeten meegebracht worden. De dag voor de afspraak wordt er een herinneringsmail gestuurd.

De afspraak kan vastgelegd worden voor de meest gevraagde producten zoals aanvragen en afhalen identiteitskaart of Kids ID, rijbewijs aanvragen, reispas aanvragen, huwelijksaangifte, enzovoort. Het voordeel is dat je meteen een datum kan kiezen die voor jou past en dat je ook met één klik je afspraak kan annuleren als er iets onverwachts tussenkomt.

Kortom, een afspraak maken via de website is heel gebruiksvriendelijk en heeft niets dan voordelen! In de toekomst zullen nog andere gemeentelijke diensten gebruikmaken van het nieuwe digitale afsprakensysteem.

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies