Proeven en beleven op Bogaardendag

Geplaatst op 10/09/2021

Op 3 oktober in Kasteelpark van Poeke (Aalter)

Bogaardendag van Regionaal Landschap Meetjesland

bogaardendagKom op 3 oktober naar de Bogaardendag in het Kasteelpark van Poeke (Aalter), een schitterende locatie om te genieten van fruitige hapjes en drankjes, diverse wandelingen, een Bogaardenfietstocht en zoveel meer. Het thema voor deze editie is 'leifruit'. Weet je niet wat leifruit is? Na een bezoek zeker wel! De toegang is gratis, voor enkele activiteiten is vooraf inschrijven noodzakelijk.

Drink en proef

  • Hapjes en drankjes (fruitig en niet- fruitig - doorlopend)
  • Bakwedstrijd: Deelnemen is gratis, inschrijven is noodzakelijk.

Leer en beleef

  • Fruittentoonstelling (doorlopend - gratis): Maak kennis met oude appel- en perenrassen: van Trezeke tot Keizerin! Inschrijven is niet noodzakelijk.
  • Aperitiefconcert (11 uur - locatie: Kerk van Poeke, Ruiseleedsestraat): Geniet van een concert van de Beasty Boys, met intermezzo’s van bioloog Dirk Draulans. Na het concert ontvang je een lekker aperitiefje! Deelnemen kost 18 euro, inschrijven is noodzakelijk.
  • Plant- en snoeidemo leifruit (15 uur): Leer hoe je leifruit op een goede manier aanplant, welke soorten hiervoor geschikt zijn en hoe je aan goed onderhoud doet. Deelnemen is gratis, inschrijven is noodzakelijk.
  • Kinderspeurtocht met Pom en Pwaar (doorlopend - gratis): Educatieve speurtocht voor kinderen in het thema van fruit en boomgaarden.Inschrijven is niet noodzakelijk.
  • Diverse infostanden (doorlopend)

Wandel en fiets

  • Bogaardenfietstocht (start tussen 10 en 14 uur - 35 km | 39 km): Fiets langs Meetjeslandse boomgaarden en maak een tussenstop in de mooie gemeentelijke boomgaard in Merendree voor een fruitige bevoorrading. Deelnemen is gratis, inschrijven is aangewezen.
  • Beheerwandeling met Niek Van Durme, domeinbeheerder van het kasteelpark (10 uur | 14.30 uur): Leer meer over het beheer van het kasteelpark. We houden twee identieke beheerwandelingen. Deelnemen is gratis, inschrijven is noodzakelijk.
  • Erfgoedwandeling met Koen Impe, actief bij Agentschap Onroerend Erfgoed (10 uur | 14.30 uur): Ontdek de geschiedenis van het kasteelpark en omgeving. We houden twee identieke beheerwandelingen. Deelnemen is gratis, inschrijven is noodzakelijk.

Info en inschrijven: www.rlm.be

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies