Er komen zes regenboogzebrapaden in Zelzate

Geplaatst op 30/09/2021

waaronder eentje in 3D

Zelzate legt zes regenboogzebrapaden aan, waaronder eentje in 3D

Er komen maar liefst zes regenboogzebrapaden in onze gemeente. Deze komen zowel in Zelzate West als Zelzate Oost aan de verschillende scholen. Het plan leefde al een tijdje om de zebrapaden aan te leggen. Onder goede weersomstandigheden is het vrijdag 8 oktober eindelijk zo ver.

Met het aanleggen van de regenboogzebrapaden wil Zelzate tonen dat iedereen hier welkom is en iedereen, ongeacht zijn seksuele geaardheid of voorkeur, helemaal zichzelf kan zijn. De zebrapaden zijn een symbool van vrijheid en openheid, waarden die Zelzate als gemeente hoog in het vaandel draagt. Er werd expliciet gekozen voor schoolomgevingen als een signaal naar kinderen en jongeren dat ze kunnen zijn wie ze willen zijn. Door de regenboogkleuren in het straatbeeld aan te brengen, wordt dit nog benadrukt.

3D-zebrapad

Langs de Assenedesteenweg in Zelzate-West komt er een heel bijzonder zebrapad. Daar wordt het niet alleen een zebrapad in regenboogkleuren, maar ook in 3D. Dit moet de veiligheid voor iedereen, maar zeker voor de schoolgaande kinderen vergroten. De vraag om een 3D-zebrapad aan te leggen werd een tijd geleden gesteld aan de gemeenteraad door een bezorgde scholier. Ook de kindergemeenteraad pleitte hiervoor. Het bestuur is blij dat ze eindelijk aan de vraag hebben kunnen voldoen en dat het 3D-zebrapad er komt.

De zebrapaden komen op de volgende plaatsen in Zelzate: Patronagestraat, Leegstraat, Koningin Astridlaan, E. Caluslaan, Europaprijslaan en Assenedesteenweg. Op maandag 11 oktober, Nationale Coming Outdag, worden de zebrapaden officieel ingehuldigd. Hiermee zet Zelzate nog eens in de kijker dat openlijk uitkomen voor je seksuele voorkeur of identiteit de normaalste zaak van de wereld is.

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies