Workshops rond voedselverspilling en koken met restjes

Geplaatst op 08/09/2021

Via IDM op 23 september en 16 oktober

Workshop duurzaam koken en tips om voedselverlies te vermijden

Duurzaam koken met Ayse & Lorenzo

Ayse & Lorenzo, het sympathieke koppel uit Moerbeke-Waas, dat vorig jaar de finale van het VTM-programma ‘Mijn Keuken, Mijn Restaurant’ won, organiseert samen met IDM een online kookworkshop. In het IDM-magazine Glashelder dat eind september in de brievenbus valt, lees je een uitgebreid artikel met dit duo.

Tijdens de workshop zal de focus liggen op het gebruik van lokale producten, het lekker koken met restjes uit de ijskast en ingrediënten gebruiken van wortel tot kruin. Zin gekregen? Sluit dan aan op zaterdag 16 oktober tussen 10 en 12.30 uur. Er kunnen max. 30 personen deelnemen. Snel zijn is de boodschap!

Praktisch: Deelnemen kost 25 EUR. De online sessie duurt 2,5 u. De dag ervoor wordt de box met ingrediënten gratis bij jou thuis geleverd. Spaar je restjes van de afgelopen drie dagen op om mee te verwerken in de gerechten. Deelnemen kan je aan te melden via idm.be/e-loket.

Workshop: tips om voedselverlies te vermijden

Op woensdag 29 september is het Internationale Dag tegen Voedselverlies. Jaarlijks wordt in de ganse keten van boer tot bord een paar miljard euro aan voedsel weggegooid. Wil je hier iets aan doen? Sluit dan aan bij de IDM-workshop waarbij een Vlaco-lesgever je tips geeft voor het bewaren van voedsel, hoe je best de houdbaarheidsdata interpreteert en nog veel meer.

Tijdens deze sessie krijg je ook allerhande tips inzake aankopen, plannen, zelf telen, koken, oude en nieuwe bewaartechnieken … incl. leuke ideetjes om zelf uit te proberen. Afhankelijk van de coronasituatie zal deze workshop al dan niet online doorgaan.

De workshop wordt georganiseerd op donderdag 23 september en start om 20 u. Inschrijven kan via www.idm.be/e-loket.

Indien de sessie online doorgaat, heb je het volgende nodig: een laptop/pc met internetverbinding, microfoon en camera (optioneel). Kort vooraf ontvang je de nodige (inlog)gegevens om deze gratis workshop te volgen.

Meer info via afvalpreventie@idm.be

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies