Werken heraanleg kruispunt Stoepestraat/Expresweg

Geplaatst op 27/10/2022

Korte samenvatting van de werken

Werken heraanleg kruispunt Stoepestraat/expresweg in Assenede

Het Agentschap Wegen en Verkeer, de beheerder van de Vlaamse gewest-, autosnelwegen en fietspaden, start met de bouw van een nieuwe brug over de expresweg (N49). De werken zijn een volgende stap om de expresweg N49 om te bouwen tot een volwaardig verlengde van de snelweg E34 van Antwerpen richting Westkapelle. Als alles volgens plan loopt, rijden binnen 2 jaar de eerste weggebruikers over de nieuwe brug.

Vlot en veilig verkeer via nieuwe brug en verbindingen

Wegen en Verkeer bouwt het kruispunt met de Stoepestraat (N448) om tot een brug over de expresweg. Hierdoor zal er in de toekomst geen contact meer zijn tussen de verkeersstromen op de Stoepestraat (N448) en de N49. Het verkeer over de N49 (in de toekomst de E34) zal vlot en veilig kunnen blijven doorrijden, terwijl lokaal verkeer richting Assenede en Zelzate niet langer wordt gehinderd. Ook voor fietsers zijn er enkele belangrijke verbeteringen. Ze fietsen veiliger en comfortabeler dankzij een afgescheiden fietspad aan beide zijden van de nieuwe brug.

Om de verkeersveiligheid in de omgeving van de nieuwe brug te verhogen plant Wegen en Verkeer ook volgende werken in Assenede en Zelzate: vernieuwing Stoepestraat (N448) tot kruispunt Trieststraat (inclusief kruispunt), verlenging en aansluiting Paul Christiaenstraat en Heideveld met Kanaalstraat (R4), verbreding Gavergrachtstraat en vernieuwing fietstunnel E34 aan de Kasteelstraat.

Werken in verschillende fasen

De werken zullen in totaal ongeveer 2 jaar duren en worden voor zowel de wegen- als de nutswerken in 4 fasen uitgevoerd om de hinder voor buurtbewoners, bedrijven en het doorgaand verkeer zo beperkt mogelijk te houden.

Terwijl de werken aan de Stoepestraat (N448) worden verdergezet, start Wegen en Verkeer al op 7 november met de bouw van de nieuwe brug over de expresweg N49 in Assenede. De rioleringswerken op de parallelweg Paul Christiaenstraat starten op 14 november.

Kruispunt één week afgesloten, hinder op N49

In de eerste fase van 7 november tot 20 november 2022 voert de aannemer werken uit naast de rijweg en is er geen hinder voor het verkeer. Van 21 november tot 25 november wordt het kruispunt één week afgesloten voor alle verkeer. Eind november gaat het kruispunt weer open en moet het verkeer geen omleidingen meer volgen. Doorgaand verkeer op de N49 rijdt wel over versmalde rijstroken.

  • Fietsers en voetgangers tussen Ertvelde en Assenede volgen de omleiding via de Gavergrachtstraat, het kruispunt Nieuwburgstraat (N458) met de expresweg N49 en de Gavergrachtstraat.
  • Lokaal autoverkeer tussen Ertvelde en Assenede rijdt via het kruispunt Nieuwburgstraat (N458)/N49.
  • Bestemmingsverkeer naar de Paul Christiaenstraat en Heideveld rijdt via het kruispunt N49/ Nieuwburgstraat (N458) en de Gavergrachtstraat.
  • Doorgaand verkeer op de N49 rijdt op één versmalde rijstrook per richting. Er geldt ook een snelheidsbeperking.

Update werken Stoepestraat (N448)

De huidige verkeersmaatregelen gelden nog tot midden februari 2023. De werken aan de nutsleidingen duren langer dan gedacht omdat er enkele nieuwe leidingen opnieuw geplaatst moeten worden.

Een uitgebreid overzicht van de verschillende fasen en updates over de actuele hinder zijn te vinden op de website www.wegenenverkeer.be/zelzate.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op de digitale nieuwsbrief  www.wegenenverkeer.be/zelzate om de laatste actuele informatie te ontvangen.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies