Straatverlichting in Zelzate wordt gedoofd tussen middernacht en 5.00 uur

Geplaatst op 31/10/2022

Niet op vrijdag- en zaterdagnacht en niet langs de invalswegen

Zelzate dooft de straatverlichting op bepaalde tijdstippen

In navolging van de andere lokale besturen in de politiezone Puyenbroeck en om te besparen op de energiekosten, zal Zelzate de straatverlichting doven tussen middernacht en 5.00 uur ’s morgens. Op vrijdag- en zaterdagavond blijft de verlichting branden en ook op de toegangswegen naar Zelzate wordt de straatverlichting niet gedoofd.

Om de straatverlichting te kunnen doven, moet Fluvius aanpassingen uitvoeren in de hoogspanningscabines op het grondgebied van Zelzate. De eerste cabines werden deze week aangepast, wat betekent dat het doven van de straatverlichting in fases zal gebeuren. Voor Zelzate zou de volledige operatie moeten uitgevoerd zijn tegen eind november. Het doven van de straatverlichting zorgt voor een besparing van iets meer dan 75.000 euro op jaarbasis.

De lichten worden gedoofd van middernacht tot 5.00 uur ’s morgens, elke nacht van zondag tot donderdag. Vrijdag- en zaterdagnacht blijft de verlichting branden. De verschillende invalswegen blijven ook altijd verlicht. Het gaat hier om:

  • E34/N49/A11,
  • R4: Traktaatweg,
  • R4: Pr. J. Kennedylaan
  • R4: Jacques Paryslaan,
  • R4: Kanaalstraat
  • N474: Beneluxlaan
  • N436: Assenedesteenweg (van grens met Assenede tot aan kruispunt R4).
  • N449: op- en afritten (bv. Traktaatweg, Kanaalstraat, Pr. J. Kennedylaan, Beneluxlaan).

Ondertussen wordt er ook volop ingezet op verledding van de straatverlichting, zodat de kosten daar ook gedrukt kunnen worden.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies