Afrit 13 Zelzate-Oost (E34 richting kust) afgesloten voor 1 week

Geplaatst op 19/11/2022

Vanaf vrijdag 25 november voor dringende herstellingen

Afrit 13 Zelzate-Oost op E34 richting kust afgesloten voor 1 week voor dringende herstellingen

Vanaf vrijdag 25 november voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) herstellingswerken uit op de E34/N49 richting kust ter hoogte van het complex Zelzate-Oost. De weg is daar in slechte staat en het wegdek moet volledig vernieuwd worden om de veiligheid van de weggebruikers te kunnen blijven garanderen. De werken zullen voor ernstige hinder zorgen omdat afrit 13 Zelzate-Oost richting kust een week dicht gaat. Alle verkeer vanuit Antwerpen dat wil afrijden naar de Kennedylaan (R4-oost) en Nederland zal een omleiding moeten volgen. De asfaltwerken starten op vrijdag 25 november en zijn klaar op zaterdag 3 december. Deze planning is afhankelijk van het weer.

Dringende herstelling

De afrit 13 van de E34 richting kust vertoont zware spoorvorming. Omdat deze spoorvorming hoe langer hoe meer risico's inhoudt voor het wegverkeer, heeft AWV beslist om de schade nog vóór de winter te herstellen. Vanaf begin december mogen immers geen grotere asfaltwerken uitgevoerd worden omdat de kwaliteit en duurzaamheid van het wegdek niet kan gegarandeerd worden.
Bij deze herstellingen zal de asfalt van het wegdek volledig worden vernieuwd. De aannemer start met de herstellingswerken op vrijdag 25 november, na de ochtendspits en werkt tot en met vrijdag 2 december. Op zaterdag 3 december zijn alle werken klaar en kan de afrit 13 Zelzate-Oost terug open voor alle verkeer. Asfaltwerken zijn weersafhankelijk en deze planning kan nog wijzigen. 

Verkeerssituatie

Op de E34/N49 richting kust gaat de noordelijke afrit 13 Zelzate-Oost volledig dicht. Het verkeer dat wil afslaan volgt een omleiding via de E34, door de Zelzatetunnel, naar de Jacques Paryslaan (R4-west), en het kan aan het verkeerscomplex Rieme-Noord keren en terug naar de E34 richting Antwerpen rijden, om vervolgens de (zuidelijke) afrit 13 Zelzate-Oost te nemen (naar de cosmosrotonde) (zie plannetje).

Het doorgaande verkeer op de E34/N49 richting Antwerpen ondervindt geen hinder van de werken.

De (noordelijke) oprit naar de E34 richting kust vanaf de Kennedylaan (R4-oost) en de Traktaatweg (Nederland)  blijft open.

Ook de op- en afrit van de E34 richting Antwerpen blijven open.

Heb je vragen of klachten over deze werf dan kan je bij AWV terecht via het meldpunt wegen: www.meldpuntwegen.be

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies