Sportdienst rijft 340.000 euro aan subsidies binnen

Geplaatst op 19/12/2022

voor sportcomplex Zelzate Zuid

Sportdienst rijft bijna 340.000 euro aan Vlaamse subsidies binnen voor sportcomplex Zelzate Zuid

In het kader van de sportspurt van minister Weyts - waarbij 95 miljoen euro voor bovenlokale sportinfrastructuur wordt uitgetrokken - diende de gemeentelijke sportdienst een goed onderbouwd dossier in voor het sportcomplex Zelzate Zuid. Dat werd beloond met een bedrag van 339,938,16 euro voor sportgerelateerde investeringen.

Sportunctionaris Els De Smet diende een sterk dossier in waarin ze op zoek ging milieuvriendelijke en energiezuinige oplossingen voor het sportcomplex. Er werden ook ideeën uitgewerkt om in het kader van 'Sport voor iedereen' zoveel mogelijk doelgroepen te betrekken bij de uitbating van het toekomstige complex.

Zelzate Zuid wordt de thuisbasis van drie voetbalploegen, van een duikclub, een judoclub en een petanqueclub. Er zal plaats zijn voor twee natuurgrasvelden, een kunstgrasveld, tien binnen- en buitenpetanquebannen en een overdekte tribune van waaruit 206 supporters hun favoriete ploeg zullen aanmoedigen.Het complex zal in totaal plaats bieden aan meer dan 500 sporters.

Niet alleen Zelzate kreeg een bedrag toegewezen. In totaal zal er bijna 3 miljoen euro naar Oost-Vlaamse projecten gaan.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies