Tijdelijk plaatselijk verkeer in Marktstraat verlengd

Geplaatst op 15/04/2022

Verlenging tot midden september

Plaatselijk verkeer Marktstraat verlengd tot midden september

Het plaatselijk verkeer in de Markstraat is opnieuw verlengd, deze keer tot midden september 2022. De bouwondernemer die werkt op de site van de Marktstraat 3A heeft nog steeds de helft van de rijbaan nodig om vlot te kunnen werken. Daarom kan de straat niet open voor het verkeer. De bewoners werden persoonlijk op de hoogte gebracht van de verlenging van het plaatselijk verkeer.

Op dinsdag 21 september 2021 startten er bouwwerken voor een appartementsblok in de Marktstraat. Hiervoor werd er een werfzone gecreëerd die een groot deel van de rijbaan inneemt ter hoogte van Marktstraat 3A. Enkel fietsers en voetgangers kunnen op een veilige manier passeren. Voor het autoverkeer is de straat enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer vanaf de Oostkade tot aan de werfzone en vanaf de Grote Markt tot aan de werfzone. Op deze manier kunnen de inwoners van de appartementen in de Marktstraat hun ondergrondse garages nog bereiken.

Ook de bussen van de Lijn (lijnen 49 en 73) moeten tijdelijk omrijden. Als de bussen van het busstation wegrijden zullen ze via de Westkade en de Suikerkaai naar de Burg. J. Chalmetlaan rijden. Naar het busstation wordt er via de Franz Wittoucklaan gereden.

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies