Proefopstelling kruispunt Stationsstraat en de Westkade verlengd

Geplaatst op 19/04/2022

Tot 1 juli 2022

Proefopstelling kruispunt Stationsstraat en Westkade verlengd

De proefopstelling aan het kruispunt van de Stationsstraat en de Westkade, ter hoogte van het pleintje met de Vrijheidsboom wordt opnieuw verlengd. De verkeerssituatie werd er een tijdje geleden aangepast om meer veiligheid te creëren voor de zachte weggebruiker en om het sluipverkeer in de Stationsstraat tegen te gaan. De nieuwe situatie is door het lokaal bestuur al verschillende keren geëvalueerd en waar nodig aangepast. Zo is het perkje rond de Vrijheidsboom uitgebreid, zodat automobilisten nog sterker worden ontraden om foutief links af te slaan naar de Stationsstraat als ze op de Westkade rijden.

Uit verdere evaluatie is gebleken dat de situatie aan het einde van de Stationsstraat, waar enkel de fietsers mogen doorrijden, niet optimaal is voor de veiligheid van die fietsers. De meeste fietsers die daar de Westkade willen oprijden, worden niet goed opgemerkt door de automobilisten. Daarom werd beslist om van het gedeelte Stationsstraat van de Burg. de Clercqstraat tot aan de Westkade (het kort stukje straat ter hoogte van de boom) een volledig doodlopende straat te maken. Dit betekent dat de doorgang wordt afgesloten voor fietsers en zij samen met het andere verkeer op het kruispunt met de Westkade zullen moeten afslaan, waar ze beter zichtbaar zijn voor het autoverkeer. (zie onderstaand kaartje)

De proefopstelling met aanpassingen wordt verlengd tot 1 juli 2022. Op deze manier kan de nieuwe verkeerssituatie grondig worden uitgetest.

 

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies