Week van de Korte Keten

Geplaatst op 14/05/2022

Van 14 tot en met 22 mei

Week van de Korte Keten

Van 14 tot 22 mei 2022 kan je in heel Vlaanderen weer deelnemen aan allerlei activiteiten die verband houden met de korte keten tijdens de Week van de Korte Keten. Wil je weten wat er in de buurt allemaal te beleven valt, check dan de agenda.

In Oost-Vlaanderen is er ook een spaarkaartactie voor de korte keten die loopt van 14 mei tot en met 30 juni. Meer info vind je op deze pagina.

Wat is de korte keten?

Korte keten is een manier van verkopen waarbij er een rechtstreekse band is tussen producent en consument. Op die manier kan de landbouwer zijn prijs, de productiemethode en het aanbod zelf bepalen. Met zo’n transparant systeem is hij niet enkel een ambassadeur voor zijn product maar voor de hele korte keten. Als consument krijg je in ruil verse en kwaliteitsvolle producten recht van bij de boer. Zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval. En bovendien ondersteun je de lokale economie.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies