Warme dagen is zorg dragen!

Geplaatst op 16/05/2022

Hittegolf? Let op jezelf en anderen

Warme dagen=zorg dragen!

De zomer komt er aan en dat brengt natuurlijk zonovergoten en warme dagen met zich mee. Toch hou je er best rekening mee dat warme dagen niet altijd even gezond zijn en dat je best oppast met te veel zon en te warme temperaturen. Want jaarlijks sterven honderden mensen aan de gevolgen van warmte. Vaak gaat het om alleenstaande ouderen of chronisch zieken. Besteed daarom tijdens warme dagen extra aandacht aan hen.

Enkele tips:

  • Hou jezelf koel: zoek koele plekken op, draag loszittende kledij en koel je lichaam af met een lauwe douche.
  • Wees voorbereid: zorg dat je water bij de hand hebt, smeer zonnecrème en (ver)bouw hittebestendig.
  • Drink voldoende: drink ook als je geen dorst hebt en drink bij voorkeur water.
  • Hou je huis koel: verlucht als het buiten koeler is dan binnen, gebruik zonnewering en gebruik een ventilator om de ruimte af te koelen.

Ken je alleenstaande senioren of zieken? Of vermoed je dat er in je straat hulpbehoevende mensen wonen? Ga op warme dagen eens kijken of ze zich goed voelen en of ze voldoende drinken. Zorg dus niet alleen voor jezelf maar ook voor anderen op warme dagen.

Meer info: www.warmedagen.be

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies