Feest! 100 jaar Klein Rusland wordt eindelijk gevierd

Geplaatst op 17/05/2022

Op 17, 18 en 19 juni

Klein Rusland krijgt na twee jaar eindelijk een eeuwfeest op 17, 18 en 19 juni

In 2020 vierde Klein Rusland, de eerste sociale woonwijk van het land, haar 100ste verjaardag. Het oorspronkelijk geplande feestweekend voor de unieke wijk, ontworpen door de gerenommeerde architect Huib Hoste en urbanist Louis Van der Swaelmen, moest door corona uitgesteld worden.  Op 17, 18 en 19 juni 2022 keert Klein Rusland eindelijk terug naar de onvergetelijke kermisdagen van weleer.

Klein Rusland was jaren het arbeidersparadijs op aarde. Een gevoel dat nog werd versterkt tijdens de jaarlijkse kermis. Van vrijdag 17 tot en met zondag 19 juni 2022 slaat het lokaal bestuur samen met de gemeentelijke feestcommissie en de culturele raad de handen in elkaar om opnieuw een onvergetelijke kermis te organiseren in de wijk. Het oorspronkelijk idee kwam van fotograaf Pascal Meyvaert en auteur Kristof Vereecke, die samen een boek maakten over Klein Rusland. 

Het feestweekend start met een vernissage van een unieke fototentoonstelling over Klein Rusland en een sfeervolle volksreceptie. Zaterdag en zondag zijn er voor jong en oud tal van activiteiten: een kinderdorp met een optreden van Papa Chico, een namiddag voor de levensgenieters met een optreden van Sergio, een eeuwfuif met La Folie Jolie, een variéténamiddag met lokaal talent, een  grootse barbecue en als afsluiter de coverband Sick Sam. Daarnaast zal er ook ouderwets gekermist worden en krijgt Klein Rusland een eigen cinema. Kortom, er is voor elk wat wils!

Het volledige programma en alle info rond 100 jaar Klein Rusland vind je terug op www.zelzate.be/100jaarkleinrusland.

Inschrijven voor de bbq op zondag 19 juni om 18.00 uur doe je hier!

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies