Herbruikbare bekers op evenementen

Geplaatst op 25/05/2022

Aanvragen vanaf 1 juni via IDM

Herbruikbare bekers op evenementen: natuurlijk!

Het lokaal bestuur Zelzate en IDM slaan de handen in elkaar om de wegwerp-plastics op evenementen te bannen. Sinds dit jaar is de Vlaamse wetgeving nog verstrengd en heeft het lokaal bestuur beslist om net zoals alle andere IDM-gemeenten geen eenmalige drankverpakkingen en plastic wegwerpbekers meer te serveren op publieke evenementen.

Een regeling werd uitgewerkt om Zelzaatse verenigingen en adviesraden herbruikbare bekers te laten ontlenen via IDM zoals vandaag het geval is, met een maximum van 1.500 bekers. Wie meer dan 1.500 bekers wenst te ontlenen, zal daarvoor via IDM, via de afgesloten raamovereenkomst bij firma Goodless, een groot gamma aan bekers kunnen ontlenen. Men kan de bekers zelf ophalen, of men kan ze laten leveren en terug laten ophalen. De bekers zijn gratis te ontlenen, enkel de was- en transportkost worden in rekening gebracht.

Lokaal bestuur Zelzate wil de verenigingen ondersteunen door maximaal twee keer per vereniging tussen te komen in de transportkosten, tenzij de verenigingen zelf de bekers wensen op te halen en terug te brengen.

Het aanvraagformulier zal via IDM digitaal verschijnen op 1 juni 2022 en dient dus ook enkel via IDM aangevraagd te worden.  Check de website van IDM voor meer info.

Het zal organisatorische aanpassingen vergen van de evenementorganisatoren, maar het lokaal bestuur en IDM staan klaar met raad en daad om de verenigingen te ondersteunen in deze opdracht.

De zomer lacht ons toe en er liggen vele mooie evenementen in het verschiet, alleen zullen ze nog milieuvriendelijker zijn dan ooit!

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies