Werken heraanleg kruispunt Stoepestraat/Expresweg

Geplaatst op 27/05/2022

Kort overzicht van de werken

Werken heraanleg kruispunt Stoepestraat/expresweg in Assenede

Het Agentschap Wegen en Verkeer, de beheerder van de Vlaamse gewest-, autosnelwegen en fietspaden, start met de bouw van een nieuwe brug over de expresweg (N49). De werken zijn een volgende stap om de expresweg N49 om te bouwen tot een volwaardig verlengde van de snelweg E34 van Antwerpen richting Westkapelle. Als alles volgens plan loopt, rijden binnen 2 jaar de eerste weggebruikers over de nieuwe brug.

Vlot en veilig verkeer via nieuwe brug en verbindingen

Wegen en Verkeer bouwt het kruispunt met de Stoepestraat (N448) om tot een brug over de expresweg. Hierdoor zal er in de toekomst geen contact meer zijn tussen de verkeersstromen op de Stoepestraat (N448) en de N49. Het verkeer over de N49 (in de toekomst de E34) zal vlot en veilig kunnen blijven doorrijden, terwijl lokaal verkeer richting Assenede en Zelzate niet langer wordt gehinderd. Ook voor fietsers zijn er enkele belangrijke verbeteringen. Ze fietsen veiliger en comfortabeler dankzij een afgescheiden fietspad aan beide zijden van de nieuwe brug.

Om de verkeersveiligheid in de omgeving van de nieuwe brug te verhogen plant Wegen en Verkeer ook volgende werken in Assenede en Zelzate: vernieuwing Stoepestraat (N448) tot kruispunt Trieststraat (inclusief kruispunt), verlenging en aansluiting Paul Christiaenstraat en Heideveld met Kanaalstraat (R4), verbreding Gavergrachtstraat en vernieuwing fietstunnel E34 aan de Kasteelstraat.

Werken in verschillende fasen

De werken zullen in totaal ongeveer 2 jaar duren en worden voor zowel de wegen- als de nutswerken in 4 fasen uitgevoerd om de hinder voor buurtbewoners, bedrijven en het doorgaand verkeer zo beperkt mogelijk te houden.

De werken zijn gestart in maart van dit jaar met voorbereidende nutswerken, die zich vooral situeren aan de Stoepestraat in Assenede. Hierdoor zal in de straat, waarschijnlijk tot na het bouwverlof, enkele rijrichting worden ingevoerd. Het verkeer zal enkel richting N49 kunnen rijden. Verkeer dat van de N49 richting Stoepestraat en bij uitbreiding Assenede en Zelzate wil, zal moeten omrijden via expresweg (N49), Nieuwburgstraat (N458), Burgstraat, Molenstraat, Oude Gentweg, Nieuwestraat, Trieststraat (N436) en Stoepestraat (N448).

Begin mei starten de hoofdwerken, waarbij fase 1 belangrijk is voor Zelzate. Dan wordt de fietserstunnel onder de E34 en de Kasteelstraat verlengd. Op een bepaald moment zal de fietserstunnel moeten sluiten, maar dit zal voor een zo kort mogelijke periode zijn en het wordt ook op voorhand gecommuniceerd. Nog tijdens die eerste fase wordt de nieuwe weg aangelegd, parallel met de N49 en wordt het nieuwe kruispunt aan het einde van deze weg met de R4 gerealiseerd. Deze werken zullen duren tot eind november 2022.

Een uitgebreid overzicht van de verschillende fasen en updates over de actuele hinder zijn te vinden op de website www.wegenenverkeer.be/zelzate.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op de digitale nieuwsbrief  www.wegenenverkeer.be/zelzate om de laatste actuele informatie te ontvangen.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies