Werken kruispunt Kanaalstraat met Westkade

Geplaatst op 09/05/2022

Op maandag 9 mei starten de voorbereidende werken

Werken kruispunt Kanaalstraat (R4) met Westkade

Op maandag 9 mei start het Agentschap Wegen en Verkeer met werken op het kruispunt met de Kanaalstraat (R4) en de Westkade in Zelzate. Het kruispunt zal compacter, overzichtelijker en veiliger worden door een reeks van ingrepen.

Gevaarlijk kruispunt wordt aangepakt

Het kruispunt van de Kanaalstraat met de Westkade is nu erg ruim en onoverzichtelijk. Daar komt nu verandering in. De meest opvallende ingreep is de plaatsing van 6 nieuwe verkeerslichten op het kruispunt waardoor fietsers op de Kanaalstraat veilig het kruispunt kunnen passeren zonder in conflict te komen met rechtsafslaand verkeer.

Bovendien worden er middeneilanden op de Kanaalstraat aangelegd om voetgangers veiliger te laten oversteken en de aansluitingen van de Westkade en de Vredekaai worden compacter.

De fietspaden worden ter hoogte van het kruispunt uitgebogen naar de zijstraten voor een betere zichtbaarheid van de fietsers.

Op de Kanaalstraat richting John F. Kennedylaan komt er een aparte rechtsafslagstrook voor het verkeer dat de Westkade wil inrijden.

Timing en fasering

Om de hinder zoveel mogelijk te beperken werkt de aannemer in verschillende fasen.

Voorbereidende werken: vanaf 9 tot en met 20 mei

De aannemer voert voorbereidende werken uit en neemt hiervoor lokaal openbaar domein in. Alle bewegingen op het kruispunt blijven mogelijk.

Vanaf 30 mei starten de werken op het kruispunt zelf en zal de hinder groter zijn. De verkeersmaatregelen worden op dit moment nog uitgewerkt. Hierover wordt de komende weken gecommuniceerd. Er wordt in 3 fasen gewerkt.

Fase 1: 30 mei-24 juni: de aannemer werkt op het zuidelijke deel en het noordelijke deel van het kruispunt.

Fase 2: vanaf 24 juni-10 juli: de aannemer werkt op het midden van het kruispunt.

Fase 3 afwerking: vanaf 11 juli tot 15 juli: de aannemer plaatst de laatste markeringen en zal de lussen inslijpen. Dit gebeurt via een mobiele werf. Alle bewegingen op het kruispunt zijn mogelijk, er zal wel hinder zijn.

Alle info over de werken vind je ook op www.wegenenverkeer.be/zelzate

Parkeren

Om het kruispunt veilig te kunnen inrichten verdwijnen er enkele parkeerplaatsen. In het noorden gaat het over 8 parkeerplaatsen tussen de gemeenteparking en het kruispunt met de Westkade. In het zuiden gaat het over 10 plaatsen voor en na het kruispunt met de Westkade. Ter hoogte van het tankstation zal men langs de gewestweg niet meer kunnen parkeren, maar in de buurt is voldoende alternatief voorzien.

Vragen over de werken

Bij vragen over de werken kan je terecht bij het meldpunt wegen.

Aanpassingen aan het kruispunt:

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies