Milieubelasting gehalveerd voor inwoners van Zelzate

Geplaatst op 30/06/2022

In 2024 wordt het volledig afgeschaft

Milieubelasting wordt gehalveerd voor de inwoners van Zelzate

Begin juli valt bij de inwoners van Zelzate voor de eerste keer een gehalveerde milieubelasting in de bus. De bijdrage voor de milieubelasting gaat van 55 euro per gezin naar 27,5 euro per gezin. Deze halvering van de milieubelasting is te danken aan de lokale taxshift ingevoerd door het lokaal bestuur Zelzate.

Deze halvering is een eerste stap in de graduele afschaffing van de milieubelasting. Volgend jaar zullen de inwoners opnieuw 27,5 euro betalen en in 2024 wordt de belasting volledig afgeschaft. Het lokaal bestuur is van mening dat de milieubelasting niet evenredig wordt geïnd aangezien iedereen hetzelfde bedrag moet betalen ongeacht zijn financiële of gezinssituatie.

De halvering en de latere afschaffing van de milieubelasting zijn mogelijk door de lokale taxshift die is doorgevoerd in Zelzate. Dit betekent dat bepaalde grote bedrijven op het grondgebied Zelzate zwaarder worden belast. Die aanpassing van het belastingreglement voor Zelzate is een realisatie uit het meerjarenplan van het lokaal bestuur.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies