Registreer je op BE-Alert!

Geplaatst op 28/07/2022

Zo ben je altijd op de hoogte tijdens een noodsituatie

Registreer je op BE-Alert!

Op vrijdag 15 juli 2022 was er een brand bij het chemisch bedrijf Rain Carbon in Zelzate. Vanuit de gemeente werd er een BE-Alert sms gestuurd naar alle geregistreerde inwoners van Zelzate om ramen en deuren gesloten te houden uit voorzorg.

Heb jij geen sms ontvangen? Dat betekent dat je niet geregistreerd bent op de site van BE-Alert. Registreer je vandaag nog, zo ben je altijd op de hoogte bij een noodsituatie. Registreren is eenvoudig en volledig gratis.

Hoe registreren?

  • Surf naar www.be-alert.be en vul de gevraagde gegevens in.
  • Je moet een mailadres invullen waarop je een mail krijgt om de registratie te bevestigen. Je maakt ook een persoonlijk wachtwoord aan.
  • Daarna krijg je een mail van BE-Alert: klik op de link om de inschrijving te bevestigen.
  • Je komt op je profiel op de website van BE-Alert terecht. Vervolgens moet je je registratie afronden en een aantal gegevens invullen.

Heb je geen toegang tot internet? Aan het onthaal van het gemeentehuis kan je een formulier invullen om je te registeren op BE-Alert.

Waarom registreren?

Als je geregistreerd bent op BE-Alert, dan word je bij een noodsituatie in de onmiddellijke omgeving snel op de hoogte gebracht met een uniforme en duidelijke boodschap van een officiële bron. De boodschappen worden verstuurd via sms, e-mail of een gesproken bericht via de vaste telefoonlijn. Volg altijd de richtlijnen van de melding.

Meer info: www.be-alert.be

 

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies