Werken kruispunt Kanaalstraat - Assenedesteenweg

Geplaatst op 08/07/2022

Vanaf 1 augustus tot midden september

Werken kruispunt Assenedesteenweg (N436) met Kanaalstraat (R4)

Het Agentschap Wegen en Verkeer, de beheerder van de Vlaamse gewest-, autosnelwegen en fietspaden, zal  tussen 1 augustus en midden september het kruispunt van de Assenedesteenweg (N436) met de Kanaalstraat (R4) heraanleggen. Deze werken kaderen binnen de bouw van de nieuwe brug over de expresweg N49 in Assenede.

In een notendop: vernieuwing kruispunt

De Paul Christiaenstraat, de parallelweg langs de expresweg N49, wordt verbonden met de Kanaalstraat (R4). Zo onstaat er een vlotte verbinding tussen het kruispunt Stoepestraat/expresweg, de Kanaalstraat (R4) en de autosnelweg E34 en zwaar en doorgaand verkeer wordt geweerd uit de woonkernen.
Wegen en Verkeer maakt van deze werken gebruik om ook het kruispunt van de Assenedesteenweg (N436) met de Kanaalstraat (R4) anders in te richten: de voet- en fietspaden worden iets verder van het kruispunt aangelegd zodat fietsers en auto’s verder van elkaar rijden, er komen veilige fiets- en voetgangersoversteken en een deel van het wegdek in asfalt wordt vernieuwd.

Assenedesteenweg afgesloten, verkeer op R4 mogelijk

De aannemer vernieuwt het kruispunt van 1 augustus tot midden september 2022. Tijdens die periode is het kruispunt afgesloten voor afslaande bewegingen. Dat wil zeggen dat rijden van de Kanaalstraat (R4) naar de Assenedesteenweg (N436) en omgekeerd niet mogelijk is.

De gewijzigde verkeerssituatie voor het verkeer:

  • Voetgangers, fietsers en auto’s tussen De Katte, Vogelzang en Debbautshoek volgen de omleiding via de Ooievaarslaan, Koning Albertlaan en Emiel Caluslaan. Ook inwoners volgen deze omleiding om hun woning te bereiken.
  • Verkeer op de R4 met als bestemming Vogelzang, De Katte of Debbautshoek rijdt via de Koning Albertlaan of Emiel Caluslaan en volgt de omleiding.

Vragen over de werken?

Op www.wegenenverkeer.be/zelzate vind je alle informatie over het project. Schrijf je ook in op de digitale nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de werken. Bij vragen kan je contact opnemen met de omgevingsmanager via bereikbaar.ovl@wegenenverkeer.be of via het nummer 0476 72 22 57 (tijdens de kantooruren van 9 uur tot 17 uur).
 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies