Lezing Renaat Schotte: in de kop van de koers

Geplaatst op 09/08/2022

Op 19 oktober in raadzaal gemeentehuis

Lezing Renaat Schotte: In de kop van de koers

Vlaanderen is een beetje wielergek. En dat is misschien nog wat licht uitgedrukt, als je de verhalen van Renaat Schotte zal horen. Hij  is wielercommentator voor Sporza/VRT vanop de motor tijdens alle wielerklassiekers, procycling columnist en auteur van het boek 'Wielerman: in de kop van de koers’. En op woensdag 19 oktober om 19.30 uur geeft hij een boeiende uiteenzetting in de raadzaal van het gemeentehuis in Zelzate. En dat Renaat iets van koers kent, dat is duidelijk. Hij versloeg ter plaatse 23 keer de Tour, 21 keer de Giro en 2 keer de Vuelta. Dit jaar geeft hij commentaar bij de Tour de France voor Sporza op Eén.

Hij zal het niet enkel hebben over zijn ervaringen als commentator, maar ook over de koers dicht bij onze gemeente. Zo is er Lotte Kopecky, inwoonster van onze buurgemeente Assenede, die hoge ogen gooit in het vrouwenwielrennen. Hij duikt ook de geschiedenis in met Omer de Bruycker. Deze Zelzatenaar scheerde hoge toppen (specialisatie 6-daagse) als professioneel pistier in de periode 1930-1947. Er werd in Zelzate-West ook een straat naar hem vernoemd op de plaats waar de vroegere wielerpiste van Zelzate lag. Deze moest worden afgebroken door de verplaatsing van het kanaal Gent-Terneuzen.

Tickets voor de lezing kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar bij de sportdienst/zwembad (Oostkade 1A) en in de bibliotheek (Burg. J. Chalmetlaan 50) tijdens de openingsuren.

Wedstrijd

We geven ook 4 x 2 tickets weg voor de lezing van Renaat Schotte. Deelnemen aan de wedstrijd is eenvoudig:

  • Surf naar het wedstrijdformulier
  • Vul je gegevens in
  • Geef antwoord op de wedstrijdvraag: Hoeveel Belgische ritzegens waren er in de Tour de France van 2022?
  • Vul ook de schiftingsvraag in: Hoeveel juiste antwoorden zullen we hebben ontvangen  op 1 oktober om 12.00 uur?

Deelnemen kan tot 1 oktober om 12.00 uur! Veel succes!

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies