Cybercrime informatieavond

Geplaatst op 16/09/2022

Op dinsdag 27 september

Cybercrime informatieavond op 27 september

Op dinsdag 27 september 2022 is er een informatieavond cybercrime, georganiseerd door Politiezone Regio Puyenbroeck. Je krijgt er tips en tricks om cybercrime zoals phishing te herkennen. Want cybercrime is een moderne plaag die grote gevolgen kan hebben. Iedereen is welkom om 19.30 uur in De Kring, Kerkstraat 10 in Wachtebeke. De toegang is gratis.

Wat is cybercrime?

Je hebt ze wellicht zelf al ontvangen: e-mails waarin geld wordt beloofd en meteen ook jouw rekeningnummer en andere bankgegevens worden gevraagd. Of e-mails die van officiële instanties of bekenden lijken te komen en die persoonlijke informatie of bankgegevens vragen. Geef deze informatie NOOIT door!

Op die manier worden immers bankrekeningen van nietsvermoedende mensen geplunderd. Dit fenomeen noemt phishing of cybercrime. Omdat het niet altijd eenvoudig is om echte e-mails van valse te onderscheiden, blijft sensibilisering nodig. Gezond wantrouwen over media en websites is een goede reflex. Geef in ieder geval nooit je bankgegevens vrij in een e-mail, SMS, Whatsapp, ...

Het Buurt Informatie Netwerk (BIN) van Wachtebeke en politiezone Regio Puyenbroeck wil de inwoners helpen in de strijd tegen deze moderne plaag van georganiseerde criminaliteit en diefstal. Tijdens de informatieavond op 27 september kan je van een expert van de politie leren hoe je kan voorkomen dat je het slachtoffer wordt van phishing of cybercriminaliteit.
En onthoud vooral het volgende: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het meestal ook niet waar.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies