VZW lichtpunt is duurzame lokale held

Geplaatst op 16/09/2022

Voor week van de duurzame gemeente

Vzw Lichtpunt is duurzame held tijdens de Week van de Duurzame Gemeente

Van 18 tot 25 september 2022 is het opnieuw Week van de Duurzame Gemeente. Tijdens die week worden de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) in de kijker geplaatst en wordt er een lokale duurzame held in de bloemetjes gezet. Ook Zelzate draagt hier zijn steentje aan bij en heeft dit jaar vzw Lichtpunt gekozen als lokale duurzame held. De vrijwilligers van Lichtpunt werden daarom uitgenodigd op het gemeentehuis.

Het thema van dit jaar is ‘Leave no one behind/laat niemand achter’. Het staat voor het engagement dat alle VN-lidstaten nemen om armoede uit te roeien en om een einde te maken aan discriminatie en uitsluiting. De meest kwetsbare groepen in onze samenleving moeten ook alle kansen krijgen om te kunnen genieten van sociale, economische en ecologische vooruitgang.

Vzw Lichtpunt past perfect in dit plaatje. Lichtpunt zet zich in om mensen samen te brengen, te helpen en te ondersteunen zodat ze voor zichzelf een betere toekomst kunnen uitbouwen. Ze doen dit aan de hand van een voedselbedeling tweemaal per maand en een tweedehandswinkel die voor iedereen toegankelijk is. Via Rap op Stap bieden ze zeer laagdrempelig vakanties aan voor mensen met een beperkt budget. Ze doen dit alles op een zo'n duurzaam mogelijke manier.


De vrijwilligers van vzw Lichtpunt werden ontvangen op het gemeentehuis.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies