Werken heraanleg kruispunt Stoepestraat/Expresweg

Geplaatst op 19/09/2022

Vanaf 26 september wordt Stoepestraat volledig afgesloten voor rioleringswerken

Werken heraanleg kruispunt Stoepestraat/expresweg in Assenede

Het Agentschap Wegen en Verkeer, de beheerder van de Vlaamse gewest-, autosnelwegen en fietspaden, start met de bouw van een nieuwe brug over de expresweg (N49). De werken zijn een volgende stap om de expresweg N49 om te bouwen tot een volwaardig verlengde van de snelweg E34 van Antwerpen richting Westkapelle. Als alles volgens plan loopt, rijden binnen 2 jaar de eerste weggebruikers over de nieuwe brug.

Vlot en veilig verkeer via nieuwe brug en verbindingen

Wegen en Verkeer bouwt het kruispunt met de Stoepestraat (N448) om tot een brug over de expresweg. Hierdoor zal er in de toekomst geen contact meer zijn tussen de verkeersstromen op de Stoepestraat (N448) en de N49. Het verkeer over de N49 (in de toekomst de E34) zal vlot en veilig kunnen blijven doorrijden, terwijl lokaal verkeer richting Assenede en Zelzate niet langer wordt gehinderd. Ook voor fietsers zijn er enkele belangrijke verbeteringen. Ze fietsen veiliger en comfortabeler dankzij een afgescheiden fietspad aan beide zijden van de nieuwe brug.

Om de verkeersveiligheid in de omgeving van de nieuwe brug te verhogen plant Wegen en Verkeer ook volgende werken in Assenede en Zelzate: vernieuwing Stoepestraat (N448) tot kruispunt Trieststraat (inclusief kruispunt), verlenging en aansluiting Paul Christiaenstraat en Heideveld met Kanaalstraat (R4), verbreding Gavergrachtstraat en vernieuwing fietstunnel E34 aan de Kasteelstraat.

Werken in verschillende fasen

De werken zullen in totaal ongeveer 2 jaar duren en worden voor zowel de wegen- als de nutswerken in 4 fasen uitgevoerd om de hinder voor buurtbewoners, bedrijven en het doorgaand verkeer zo beperkt mogelijk te houden.

Begin mei 2022 starten de hoofdwerken, waarbij fase 1 belangrijk is voor Zelzate. Dan wordt de fietserstunnel onder de E34 en de Kasteelstraat verlengd. Nog tijdens die eerste fase wordt de nieuwe weg aangelegd, parallel met de N49 en wordt het nieuwe kruispunt aan het einde van deze weg met de R4 gerealiseerd. Deze werken zullen duren tot eind november 2022.

Op maandag 26 september 2022 start Wegen en Verkeer met de wegen- en rioleringswerken in de Stoepestraat (N448). Als alles volgens plan loopt, duren deze werken tot eind januari 2023. Hiervoor zal de Stoepestraat volledige afgesloten worden voor het verkeer. Er worden omleidingen voorzien voor fietsers, voetgangers, auto's en openbaar vervoer.

Voetgangers 

  • Voetgangers tussen Ertvelde en Assenede volgen de omleiding via de Riemestraat, Kasteelstraat, Ter Looverendreef en Stoepestraat.

Fietsers

  • Fietsers tussen Ertvelde en Assenede volgen de omleiding via de Riemestraat, Molenstraat, Assenedesteenweg, Kasteelstraat, Ter Looverendreef en Stoepestraat.

Openbaar vervoer

Auto’s

  • Bestuurders tussen Assenede en Ertvelde rijden via de N49, Kanaalstraat en Assenedesteenweg (N436). 
  • Bestuurders richting de Stoepestraat rijden via Oosthoek/Nieuwburgstraat, Burgstraat, Oude Gentweg, Groenstraat en Trieststraat (N436). 
  • Opgelet: tijdens de werken gelden snelheidsbeperkingen. Zo is de maximumsnelheid langs de werfzone 50 km/u. 

Een uitgebreid overzicht van de verschillende fasen en updates over de actuele hinder zijn te vinden op de website www.wegenenverkeer.be/zelzate.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op de digitale nieuwsbrief  www.wegenenverkeer.be/zelzate om de laatste actuele informatie te ontvangen.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies