IDM haalt meer asbest op aan huis

Geplaatst op 02/09/2022

Aan een voordeeltarief

IDM haalt meer asbest op aan huis

Tegen 2040 een asbestvrij Vlaanderen, dat is het streefdoel van de Vlaamse Overheid. Om die reden kon je de voorbije jaren – na afspraak - al asbest golfplaten aan huis laten ophalen door IDM. En dit tegen een voordeelprijs. Omdat het veilig en correct verwijderen van asbest kosten met zich meebrengt, breidt IDM dit project nu verder uit. Voortaan kan je niet alleen platenzakken (voor asbest golfplaten) aanvragen, maar IDM biedt nu ook bigbags aan, voor losse stukken asbest, met een maximum van 6 zakken per adres.

Beide types zakken kunnen gecombineerd worden voor eenzelfde ophaling. De tarieven blijven onveranderd. Je betaalt nog steeds 30 euro per zak, max. 2 beschermingsmiddelen, ophaling aan huis en verwerkingskosten inbegrepen. Zakken kunnen aangekocht worden via het e-loket van IDM of op de IDM-site in de Moortelstraat 16 in Lokeren. In dat geval kan je cash betalen.

Daarnaast kan je ook nog steeds op het recyclagepark terecht met asbest. Om veiligheidsredenen wordt enkel verpakt asbest aanvaard. Voorwaarden voor de aanlevering van asbest op het recyclagepark vind je via idm.be/asbest

Meer info: idm.be/asbestophaling-op-afspraak

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies