Lezing Tine Hens over klimaatvertragers

Geplaatst op 22/09/2022

Op donderdag 20 oktober in de bib

Lezing Tine Hens: het is allemaal de schuld van de Chinezen

Op donderdag 20 oktober om 20.00 uur geeft journaliste Tine Hens een boeiende lezing in de bib van Zelzate over klimaatvertragers.

Van ‘Het is te laat’ en ‘Het is te duur’ tot ‘Het klimaat is altíjd veranderd!’ en ‘We gaan toch niet terug naar de middeleeuwen?’. Wie al eens in een discussie over het klimaat verzeilt, voelt de dooddoeners vaak van ver aankomen. Eigenlijk komen ze altijd op hetzelfde neer: maak je geen zorgen, doe zo weinig mogelijk of laat anderen het probleem oplossen. Het zijn klimaatvertragers.

Voor haar recente boek, ‘Het is allemaal de schuld van de Chinezen’, klopte journaliste Tine Hens met tien dooddoeners aan bij wetenschappers om feit van verzinsel te scheiden. Ze boog zich ook over de vraag waar de klimaataarzeling vandaan komt en waarom wegkijken comfortabeler lijkt dan aanpakken. Op 20 oktober komt ze dit allemaal uit de doeken doen tijdens een lezing in de bib. Niet te missen in deze tijden van energie- en klimaatcrisis!

Prijs: 5 euro (kansentarief met UiTPAS Meetjesland 1.25 euro), drankje inclusief!

Inschrijven in de bib of via bibliotheek@zelzate.be.

(Copyright foto: Carmen De Vos)

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies