Laat je kinderen op speelse manier meer bewegen

Geplaatst op 07/09/2022

Volg de beweegroute door het park of op het Hoogbouwplein!

Meer bewegen met de Multimove beweegroute

In het kader van de campagne ‘10.000 stappen, elke stap telt’ van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen, Agentschap Zorg en Gezondheid en de Vlaamse Logo’s lanceert de Zelzaatse sportdienst een nieuw leuk initiatief voor kinderen tussen 3 en 8 jaar.

In samenwerking met Multimove zijn er in het Park Opgevuld Kanaal (vanaf de Eurohal tot aan de schutterstoren) en op het Hoogbouwplein borden geplaatst die samen een beweegroute vormen. Het is de bedoeling dat kinderen de opdrachten op de borden uitvoeren, onder begeleiding van de ouders. De kinderen worden door Moovie, de kikker van Multimove, uitgedaagd om te springen, klimmen, lopen,… Kortom, om te bewegen! In het park vind je tien oefeningen en om zeker geen bordjes te missen, moet je het buitenste parcours rond het park volgen. Op het Hoogbouwplein vind je vijf oefeningen. Je hebt voor de oefeningen geen materiaal nodig.

Later dit jaar en volgend jaar worden er initiatieven uitgewerkt voor andere doelgroepen, allemaal in het kader van ‘10.000 stappen, elke stap telt’. Tot die tijd kan je je kinderen motiveren om de beweegroute uit te proberen en natuurlijk ook mee te bewegen.

Een voorbeeld van een van de bordjes:

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies