januari is maand van het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker

Geplaatst op 13/01/2023

Geen excuses! Laat een uitstrijkje nemen

Januari is de maand van het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker

Vroegtijdige opsporing is de beste bescherming tegen baarmoederhalskanker. Laat daarom van je 25ste tot en met je 64ste elke drie jaar een uitstrijkje nemen. Met een uitstrijkje is baarmoederhalskanker makkelijk op te sporen. Ook de voorstadia ervan, waarin de ziekte nog heel beperkt of nog niet ontwikkeld is, worden via deze test opgespoord. Je hebt dan nog geen kanker en een eenvoudige behandeling is vaak al genoeg om te voorkomen dat je wel baarmoederhalskanker krijgt.

De tijd vliegt, drie jaar is zo voorbij!

Je krijgt van het Centrum voor Kankeropsporing een uitnodigingsbrief als je tot de doelgroep behoort en het te lang geleden is dat je een uitstrijkje hebt laten nemen. Je maakt dan zelf een afspraak met je huisarts of gynaecoloog op een dag waarop je niet ongesteld bent.

Meer weten over het bevolkingsonderzoek?

Bel gratis naar het Centrum voor Kankeropsporing op 0800 60 160 tussen 9.00 en 12.00 uur en 13.00 en 16.00 uur, stuur een e-mail naar info@bevolkingsonderzoek.be of surf naar https://baarmoederhalskanker.bevolkingsonderzoek.be

Heb je vragen over je persoonlijke medische situatie, neem contact op met je huisarts of gynaecoloog.

In samenwerking met Logo Gezond+ vzw.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies