Nieuwe sportcomplex krijgt de naam Armand Seghers

Geplaatst op 11/10/2023

Een eerbetoon aan de Zelzaatse doelman

Het nieuwe sportcomplex krijgt de naam Armand Seghers

In mei 2023 mochten de inwoners van Zelzate een naam kiezen voor het nieuwe sportcomplex op de site van Zelzate Zuid. Er kon gekozen worden uit vijf voorstellen van de culturele raad: Armand Seghers, Heide, Passerelle, Tien Gemeten en Zelzate Zuid. Heel wat Zelzatenaren brachten hun stem uit. 54 procent van de stemmen ging naar de naam Armand Seghers, op de tweede plaats strandde Zelzate Zuid.

Het lokaal bestuur is zeer tevreden met de naam die werd gekozen en zal vanaf nu naar het nieuwe sportcomplex verwijzen als ‘Armand Seghers sportcomplex’. Samen met de twee zonen van Armand Seghers, Serge en Philiep, werd in het bijzijn van burgemeester en schepenen de naam onthuld.

Armand Seghers (1926-2005) of beter bekend als ‘Mance met zijn klakke’ was een spektakeldoelman van de mooiste soort. Hij begon zijn carrière in 1942 als doelwachter bij SLV Zelzate (Sint-Laurens Voetbalclub Zelzate), dat in 2008 fusioneerde met FC Zelzate tot KVV Zelzate. Hij werd in 1949 ontdekt door ARA La Gantoise, het huidige AA Gent en speelde 17 jaar lang bij Gent. Tussen 1951 en 1960 werd hij ook 20 keer geselecteerd voor de nationale ploeg. Uiteindelijk stond hij daarvan 11 keer in doel.

Armand Seghers is een van de grootste sporters die Zelzate heeft gekend. Op 18 november 2003 werd hij benoemd tot ereburger. In 2013 werd er ook een straat in de gemeente naar hem vernoemd. En nu krijgt hij nog een grotere eer toebedeeld, een sportcomplex dat zijn naam draagt.

Armand Seghers sportcomplex

Het Armand Seghers sportcomplex zal onderdak bieden aan voetbalclub KVV Zelzate, maar ook aan V.K. De Kanaaljongens, FC Retro, Petanqueclub Zelzate en duikclub De Murene. Het zal plaats bieden aan meer dan 500 sporters. Op het gelijkvloers vind je het algemeen onthaal, het lokaal van de duikclub en de kleedkamers van KVV.

Op de eerste verdieping bevindt zich de cafetaria, die voorzien is van terrassen van waaruit je in de zittribune kan plaatsnemen. Aan de noordkant van het gebouw zijn de indoorbanen en de cafetaria van de petanqueclub, te bereiken via een aparte ingang. Buiten pronken twee gewone voetbalvelden en een kunstgrasveld naast een aantal outdoor petanquevelden. Het sportcomplex is zo goed als klaar.

Het is enkel nog wachten op de aansluiting van de elektriciteitscabine op het net om echt operationeel te worden. In 2024 worden alle Zelzatenaren uitgenodigd voor het grote openingsfeest.


Philiep en Serge Seghers zijn blij en ontroerd met de eer die hun vader te beurt valt.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies