Nieuw! Aanmelden voor het basisonderwijs

Geplaatst op 18/12/2023

Voor kinderen geboren in 2022 of die van basisschool veranderen

Nieuw! Digitaal aanmelden voor basisonderwijs in Zelzate

Zelzate start met een digitale aanmeldprocedure voor alle basisscholen voor schooljaar 2024-2025.

Is jouw kind geboren in 2022? Of wil je van school veranderen voor het schooljaar 2024-2025? Dan moet je je kind digitaal aanmelden vooraleer je het kan inschrijven. Dit kan via het portaal zelzatebao.aanmelden.vlaanderen vanaf 27 februari 2024 om 9.00 uur tot en met 19 maart 2024 om 16.00 uur.

Kinderen waarvan de broer of zus al op school zit of waarvan een van de ouders op de school werkt, moeten zich ook aanmelden. Zij krijgen voorrang en kunnen zich al aanmelden vanaf 15 januari 2024 om 9.00 uur tot en met 31 januari 2024. Ze kunnen zich ook nog tijdens de gewone aanmeldperiode registeren. Deze kinderen hebben sowieso voorrang bij het toewijzen van een school.

Na de aanmeldperiode krijgen alle aangemelde kinderen een bericht met de toegewezen school. Van 22 april tot en met 13 mei 2024 kan er dan ingeschreven worden in de school. Op die manier moet de inschrijvingen in de basisscholen van Zelzate gestructureerd en eerlijk verlopen.

Belangrijk! Gaat jouw kind al naar school? Dan hoef je niets te doen. Je kind zal binnen de school automatisch overgaan naar het volgende jaar.

Lees hier alles over de nieuwe aanmeldingsprocedure

Of blader door de brochure.

Infoavond

Er wordt op dinsdag 9 januari 2024 om 19.00 uur een infoavond georganiseerd om de procedure te duiden. Iedereen is van harte welkom in de raadzaal van het gemeentehuis.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies