Voor een heldere kijk op je afval: mijnidm.be

Geplaatst op 02/02/2023

Registeer je!

Voor een heldere kijk op je afval: mijnidm.be

mijnidm.be is het nieuwe webportaal van IDM waarop je heel eenvoudig inzicht krijgt in je persoonlijk afvalverbruik en de kosten die daaraan verbonden zijn. Hoeveel kilogram rest- en gft-afval heb ik aangeboden, wat is mijn resterend tegoed op het recyclagepark en hoeveel kost het ophalen van grofvuil aan huis? Je komt het allemaal eenvoudig en snel te weten.

Alles op 1 plek 

Een handig overzicht toont welke containers jij de voorbije maanden liet ledigen, hoeveel afval die bevatten en welk bedrag je daarvoor zal betalen. Maak je gebruik van het recyclagepark, dan vind je er snel terug hoeveel kilogram afval jij daar aanbood. Je raadpleegt er ook je resterend gratis tegoed en volgt je kosten op. 

Reservaties om het recyclagepark te bezoeken? Voortaan doe je deze ook gemakkelijk via het nieuwe webportaal.

Ook het e-loket kan langs deze weg gebruikt worden. Nood aan diftar-containers voor eigen gebruik, een vraag of klacht, materiaal nodig voor afvalarme evenementen of inschrijven voor een workshop of infosessie? Via het e-loket op mijnidm.be is dat allemaal in enkele klikken aan te vragen.

Alles met 1 account 

Alle toepassingen die idm aanbiedt via mijnidm.be zijn voortaan gebundeld in één account. De huidige accounts voor het e-loket en het recyclagepark komen daarom te vervallen. Maar … niet getreurd. Een nieuw account is snel gemaakt en heeft het grote voordeel dat je met 1 account voortaan alles kan doen. En wie dat doet, maakt bovendien kans op een leuk cadeau want elke 1.000ste gebruiker schenken we een cadeaubon van hun stad of gemeente.

Waag snel je kans door een account aan te maken op mijnidm.be

Hoe afvalbewust ben jij bezig? 

Met de afvalbarometer kan je je eigen afvalverbruik opvolgen ten opzichte van het voorgaande jaar en het vergelijken met een gelijkaardig gezin binnen de gemeente. Zo kan je zelf aan de slag met de sorteerregels en indien nodig de hulp inroepen van de afvalsteward. 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies